La nena de vuit anys que dimecres passat va patir ferides després de ser colpejada per vuit nens en una escola de Mallorca, va ser víctima "d'una agressió i no de bullying", segons va afirmar ahir a Burgos el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Responent a les preguntes dels periodistes, abans de presidir l'acte central de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, Fernández Díaz va afirmar que els vuit nens i les seves famílies seran "explorats", tot i que els menors no són imputables per la seva edat.

El ministre va insistir en l'esforç de l'Administració General de l'Estat per protegir els menors d'aquest tipus de situacions, i va posar com a exemple el Pla Estratègic de Convivència Escolar del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Es va referir també a altres iniciatives del Ministeri de l'Interior com l'aplicació "Alertcops" per a mòbils, que permet contactar directament amb la Policia Nacional o la Guàrdia Civil quan un nen està sotmès assetjament o vol demanar ajuda per altres problemes. Segons Fernández Díaz, des que la xarxa es va posar en marxa a l'estiu de 2015 ja ha rebut 63 peticions d'ajuda.