Quan encara no s'ha esvaït del tot la sorpresa causada en l'opinió pública per la devolució d'un nen que va ser donat en preadopció a la seva mare biològica a València, arriba a mans d'aquest redactor el cas de la model gallega María Calazza, que ha perdut temporalment la custòdia del seu fill Thiago, de 9 anys, en estranyes circumstàncies. María sempre ha mantingut una mala relació amb la seva mare, que des de fa anys intenta que li retirin la custòdia del seu primer fill al·legant que la seva professió de model la incapacita com a mare. Curiosament, la seva mare no ha demanat el mateix respecte al segon fill de María, Tristán.

Després de diverses denúncies i anys de neguit, el cas de Thiago va arribar a la Comissió de Tutela del Menor de la Comunitat de Madrid, que va decidir el 2013 que el nen havia d'estar amb la seva mare. Després d'això, Calazza es va traslladar als Estats Units, on va continuar treballant com a model mentre la seva mare seguia interposant denúncia darrere denúncia. Allà va quedar embarassada del seu segon fill, que ara l'acompanya en la seva lluita per recuperar la custòdia del seu germà amb la mirada innocent d'un nen de només 2 anys que troba a faltar el seu company de jocs. Aquest segon embaràs va ser de risc, ja que María va desenvolupar un greu problema de coagulació sanguínea. Precisament aquesta malaltia li va impedir acudir davant un jutge que la va cridar a declarar, després de l'enèsima denúncia de la seva mare.

Concretament, el jutge va demanar a la model que se sotmetés a un examen psicosocial, però María no va poder tornar a Espanya fins fa uns mesos. Així, el passat 23 de maig la model va acudir a la comissaria amb el seu fill per denunciar que havia perdut la cartera i un cop allà els agents li van dir que s'havien de quedar amb el seu fill Thiago per ordre del jutge, que al·legava en la seva resolució que no l'havia pogut localitzar, però ella va deixar advocats personats en el cas i havia comunicat la seva direcció als Estats Units. El fill gran de Calazza va ser portat inicialment a un centre de menors que ha estat denunciat en diverses ocasions per la seva conflictivitat, tot i que poc després va ser traslladat a un altre centre on es troba en millors condicions, tot i que està allunyat de la seva mare, que només el pot visitar una hora a la setmana, amb tot el que això suposa.

En el polèmic escrit del jutjat de març d'aquest any es revocava la decisió de la Comunitat de Madrid i es decidia que la custòdia del nen passés a l'administració per falta de col·laboració amb la justícia de la mare. En la sentència s'afirmava el següent: "Val a dir que a data actual s'ignora el parador tant de la mare com del menor, i no obstant les diligències judicials practicades per determinar aquest parador, o el domicili o lloc on de manera estable o no es pogués trobar el menor, en companyia o no de la seva mare, de manera que no ha estat possible la pràctica de la prova pericial psicosocial en forma legal". Calazza rebat aquest argument recordant que els seus advocats van informar el jutge del domicili de la model als EUA i fins i tot del col·legi on es trobava Thiago.

Les conseqüències de la separació entre mare i fill estan sent devastadores per a la família. Calazza assegura que el seu fill Thiago no entén res i se sent enfadat amb el món, amb una actitud depressiva a estones i indignada en altres. El fill petit, Tristán, troba molt a faltar el seu germà i sempre pregunta per ell, però només el pot veure en un lloc estrany i durant molt poc temps. La model ha hagut de romandre a Espanya, amb els consegüents perjudicis per a la seva professió.

Enrique Vila, advocat de la model i de l'Asociación para la Defensa del Menor, assegura que "la situació és molt injusta, ja que hi ha informes de Benestar Social que acrediten que María és una bona mare, ella només té informes positius". En aquest sentit, Vila alerta que actualment se separa els fills del seus progenitors "amb massa alegria, ja que només un 25 per cent dels casos estan realment justificats".