Si del recentment nomenat portaveu del PSOE al Parlament Europeu, Ramón Jáuregui, depèn, la interinitat que viu la política espanyola s'acabarà més aviat que tard: ahir, l'històric dirigent socialista es va pronunciar a favor d'una "abstenció tècnica" en la investidura de Mariano Rajoy, encara que ha reconegut que hi ha socialistes que "amb molta raó i molta lògica" prefereixen votar no.

Jáuregui va fer aquestes declaracions en el reportatge El dilema del PSOE, que va emetre ahir a la nit TVE dins de l'espai Informe Semanal, i en el qual també apareix la líder dels socialistes madrilenys, Sara Hernández, que està en contra de permetre un nou govern del PP, segons va dir a la cadena pública en un comunicat. "El partit ha de decidir si prefereix una abstenció tècnica o prefereix votar que no a Rajoy i que hi hagi noves eleccions i el que significa, al meu entendre, un ridícul internacional per a Espanya", exposa el dirigent socialista. Jáuregui comprèn els defensors del "no", que argumenten casos de corrupció que afecten el PP, com el cas Gürtel, però defensa el "pensament enfront del sentiment".

Per la seva banda, el subsecretari de Ciutadans, José Manuel Villegas, es mostrava ahir optimista i convençut que, després de 300 dies de bloqueig, cada vegada s'està més prop del canvi polític a Espanya que van sol·licitar els espanyols en les urnes tant al desembre com al juny passats. Després de rebutjar de nou la possibilitat de celebrar unes terceres eleccions, va assegurar que, quan la legislatura comenci a funcionar de forma ordinària, els ciutadans notaran que aquest canvi ha arribat al Congrés dels Diputats, encara que no hagi arribat al Govern. "No hem aconseguit que canviï el Govern, però hem aconseguit que el canvi arribi al Congrés i creiem que els espanyols ho notaran d'una forma positiva en els propers mesos", va indicar.

Podem, a través de la secretària d'Acció Institucional, Auxiliadora Honorato, va acusar el PSOE, des de Santa Cruz de Tenerife, d'entregar el Govern espanyol al PP, que considera el partit de la corrupció. Al seu parer, s'obre un nou escenari "després del final del cicle electoral" en el qual, malgrat que "hi havia números per a un altre tipus de Govern", el PSOE és a punt de cometre una "absoluta irresponsabilitat" si dóna suport al PP. "És una bona notícia que no se celebrin unes terceres eleccions, però no és una bona notícia que governi Rajoy, que és el líder de la corrupció", va afirmar.