El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, va explicar que d'aquí a dos o tres trimestres Espanya podrà recuperar el nivell de renda que hi havia l'any 2007, encara que, en ocupació, queden pràcticament tres anys per arribar als 20 milions d'afiliats. En una entrevista a Rac1, De Guindos va assenyalar que la crisi a Espanya va ser «profundíssima» i que es va arribar a perdre pràcticament el 10% de la riquesa des de l'inici de la mateixa.

El ministre va assegurar que Espanya necessita crear ocupació a un ritme de 500.000 de llocs de treball i creu que aquest any s'aconseguirà, i a més considera que les dades de l'EPA del tercer trimestre seran positives pel que fa a reducció de l'atur.

No obstant això, De Guindos va reconèixer que «hem tancat l'hemorràgia però les cicatrius de la crisi hi són» i que Espanya encara té un alt índex d'atur i un nivell de deute extern elevadíssim. «Espanya segueix sent vulnerable però el futur és molt millor que el que teníem fa 3 o 4 anys», va afegir.

Segons De Guindos, com que el Govern està funcions, la proposta de pressupostos enviada a Brussel·les s'ha fet projectant el pressupost de l'any 2016 amb una evolució econòmica que «és molt moderada», ja que planteja un creixement del 2,3%. efe/ddg barcelona