El considerat número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, va afirmar que «mai» va entregar «ni un cèntim» a l'extresorer del PP Luis Bárcenas quan va treballar per a Francisco Correa gestionant les seves empreses. Durant el seu tercer dia d'interrogatori, l'advocat de Bárcenas li va preguntar si mai va donar sobres amb diners en efectiu al seu defensat, al que va contestar que no.

Com ja va fer en dies passats, va negar haver lliurat diners a cap polític del PP ni tampoc saber si això es feia a les empreses de la trama Gürtel a canvi de contractes públics. Va relatar que quan era al PP gallec (fins al 1999) tenia molt contacte amb el llavors tresorer del PP Álvaro Lapuerta, perquè anava molt a Galícia. «Em semblava una persona entranyable, ell em tractava amb molt respecte», va dir sobre Lapuerta.

De fet, va explicar que el recollia en cotxe quan Lapuerta anava a visitar l'expresident gallec Manuel Fraga, i que fins i tot el va acompanyar a veure la seva filla que vivia a Pontevedra. Quan va dimitir com a secretari d'organització el 1999, va dir, va recopilar tota la documentació confidencial que tenia en el seu poder.