El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, va advertir que la seva formació mantindrà una actitud «vigilant» en el compliment de l'acord ?subscrit amb el PP per «aprofundir» en les reformes d'Espanya. Girauta va assegurar que Ciutadans farà un «seguiment continu» del compliment de les 150 mesures acordades amb el PP en el pacte d'investidura, per això «estaran vigilants».

El dirigent de Ciutadans va manifestar el seu desconcert davant el discurs del president del Govern, Mariano Rajoy, de dissabte passat, centrat segons el seu parer en l'«advertència» i les «condicions», com «si tingués por a la nova etapa que comença» sense majories absolutes. «Crec que va perdre l'oportunitat de ser investit amb un discurs optimista», va afegir Girauta.

També es va mostrar crítica amb el discurs de Rajoy la diputada del PSC al Congrés Mercè Perea, que va apreciar «arrogància» en el president del Govern com si no fos «conscient que s'ha acabat la majoria absoluta».

Per part seva, el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va advertir al president del Govern que sigui quin sigui el gabinet que designi dijous hi haurà un «canvi de rumb» i el «guió» d'aquesta nova legislatura seran les 150 reformes incloses en el pacte que van signar a l'agost.

Villegas va insistir que Rajoy té la responsabilitat de conformar un nou Executiu, la missió del qual és «aplicar» aquestes mesures, que donaran un gir a les polítiques que ha fet el PP durant l'etapa anterior de majoria absoluta. «Només ens queda desitjar sort a Rajoy en aquesta llarga reflexió que té per davant» per elegir els membres del seu equip.

D'altra banda, si bé Villegas va notar Rajoy en el seu discurs de dissabte «més conservador» que durant la seva intervenció en la primera sessió d'investidura, no va dubtar que les condicions pactades suposen un canvi de rumb i una nova etapa.