Les diferents marques de Podem a l´Estat i IU obtindria el 21,8% dels vots en unes eleccions espanyoles i superaria el PSOE, que es quedaria amb el 17%. Així ho indiquen les dades de l´últim baròmetre del Centre d´Investigacions Sociològiques (CIS) realitzat entre l´1 i el 10 d´octubre, és a dir just després de la dimissió del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. La crisi socialista també hauria beneficiat el PP que obtindria el 34,5% dels vots, dos punts més que el baròmetre del juliol. C´s es mantindria com a quarta força amb el 12,8% i per darrere se situaria ERC (3%) i el PDECAT amb l´1,7%, que mantindrien els seus resultats respecte l´últim baròmetre.

El PSOE perdria 6 punts respecte l´últim baròmetre i es produiria l´anomenat ´sorpasso´ amb Units Podem. Les diferents marques de Podem a l´Estat i el partit d´Alberto Garzón obtindria el 21,8% en estimació de vot, augmentant en poc més de dos punts, i se situarien a gairebé 5 punts de distància dels socialistes.

El PSOE, amb el 17%, no només perdria la posició de segona força sinó que obtindria només la meitat dels vots que el PP, que quedaria reforçat amb el 24,5%, dos punts més que l´últim baròmetre.

La perspectives electoral de C´s puja en gairebé un punt i se situa en el 12,8% dels vots. Pel que fa als partits catalans, tant ERC com el PDECAT mantenen la mateixa estimació de vot que al baròmetre del juliol. ERC obtindria el 3% dels vots, millorant una dècima, i el PDECAT es quedaria amb l´1,7%, exactament el percentatge que també li donava l´últim baròmetre.

Resultats del 26-J

En les eleccions espanyoles del 26 de juny, el PP va guanyar les eleccions amb 137 diputats, ampliant el resultat del 20-D, el PSOE va quedar segona força amb 85, seguit de Units Podem, que es va quedar amb 71. C´s es va situar en quarta posició amb 32 diputats, ERC en va obtenir 9 i el PDECAT, 8.