El gihadista belga Oussama Ahmad Atar ha estat identificat pels serveis antiterroristes belgues com un suposat coordinador dels atemptats de fa un any a París i de març a Brussel·les, va explicar el diari francès Le Monde. Des del seva refugi a Síria, Atar, àlies Abu Ahmad, de 32 anys, va reclutar els dos iraquians que van detonar els seus cinturons d'explosius costat de l'Estadi de França el 13 de novembre de 2015. A més, també hauria estat informat pels terroristes del pla d'acció que tenien abans de fer-se explotar a Brussel·les el 22 de març d'aquest any.

Atar és l'únic que fins al moment ha deixat rastre de la seva presumpta implicació en l'organització dels atemptats, sobretot a través del seu nom de guerra, Abu Ahmad. Gràcies al testimoni d'un terrorista que ell mateix va enviar a Europa per atemptar, els investigadors han pogut saber que l'àlies correspon a Oussama Ahmad Atar, que ja havia estat esmentat a l'agost a la premsa belga com a possible «cervell» dels atemptats.

No obstant això, els investigadors creuen que Atar és un més en la cadena de coordinadors dels atemptats i que és possible que ni tan sols fos el principal «cervell» de les operacions.

Els vincles familiars del gihadisme europeu queden de nou en evidència: dos cosins d'Atar, els germans Ibrahim i Khalid El Bakraoui, suposats coordinadors logístics del 13-N a París, van ser dos dels suïcides de Brussel·les, i el seu germà Yassine va ser detingut amb una clau de l'apartament on s'havien allotjat els gihadistes.

L'any 2005, Atar va ser condemnat a deu anys de presó a l'Iraq per entrar de forma il·legal al país i va ser reclòs a diverses presons gestionades per l'Exèrcit nord-americà.