n Els quatre presumptes terroristes detinguts a Estrasburg el passat cap de setmana preparaven un atemptat «de gran importància» a França el proper 1 de desembre i, igual que un altre arrestat a Marsella en la mateixa operació, estaven «teledirigits» des de Síria o l'Iraq per l'Estat Islàmic (EI). El fiscal de París, François Molins, va assenyalar que no s'ha pogut establir exactament quin era l'objectiu d'aquest atemptat, que en qualsevol cas era «imminent».

Hores després, el president francès, François Hollande, va felicitar «els serveis secrets, els policies i els magistrats que han permès desmantellar aquesta xarxa, que ens ha evitat un atac de gran importància».

En un desplaçament a una escola de policia a Nimes, Hollande va recordar que només des de començaments d'aquest mes de novembre els serveis antiterroristes han detingut 43 individus, dels quals 28 han estat presentats davant el jutge.

Molins va confirmar que els cinc presumptes terroristes de l'operació del passat cap de setmana havien rebut les mateixes instruccions del mateix interlocutor, des de les zones de Síria o l'Iraq controlades per l'EI, per obtenir armes i explosius.

Segons les filtracions dels últims dies a la premsa, un dels quatre homes capturats a Estrasburg, que eren amics des de fa força temps i es comunicaven per una xarxa tancada a través d'una línia telefònica específica, havia confessat als policies que entre els seus objectius estaven centres de comandament de la policia a la regió de París.

Molins va assenyalar que els cinc -detinguts a la matinada de diumenge- van comparèixer davant magistrats antiterroristes per a la seva inculpació per terrorisme, però també per adquisició, tinença i transport d'armes, i que sol·licita presó provisional per a ells. Els quatre d'Estrasburg tenen entre 36 i 37 anys i són francesos, tot i que dos d'ells tenen doble nacionalitat, un de Tunísia i un altre del Marroc. Els van requisar armes (bàsicament pistoles i munició), però també documents en suports de paper i informàtic que evidencien els vincles amb l'EI.