El ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, va anunciar una aturada en l'atac de les forces progovernamentals sobre el que queda de zones opositores a Alep per permetre l'evacuació de civils. La decisió va arribar en el marc d'unes converses entre Rússia i els EUA que s'allargaran fins demà, amb l'objectiu per part del Govern sirià de buidar Alep de milicians alçats. La situació a la segona urbs de Síria és crítica en els districtes rebels i la seva caiguda serà un punt d'inflexió en la guerra.

«Les operacions de combat de l'exèrcit sirià a l'est d'Alep s'han suspès a causa que s'està realitzant la principal operació d'evacuació de civils», va assenyalar Lavrov. El comitè internacional de la Creu Roja va anunciar l'evacuació de 148 civils incapacitats de la ciutat vella, arrabassada als rebes el dia anterior. Entre els rescatats hi havia malalts mentals i gent gran abandonats i atrapats en un asil del barri.

L'anunci de Lavrov va arribar enmig de durs combats entre brigades lleials i contràries al Govern del president Bashar Al-Assad. Les segones estan en clara retitarada després de quatre mesos assetjades. Desenes de milers de civils estan atrapats a barris com Sukkari o Kalasé, on ahir van tornar a patir bombardejos i, segons van denunciar activistes amb vídeos, un atac amb gas clor asfixiant. El Consell Local d'Alep ha lamentat 800 morts i 3.500 ferits en els últims 26 dies.

El canceller rus va explicar que la pausa permetrà evacuar 8.000 civils d'Alep oriental, paradoxalment els mateixos que ha bombardejat deliberadament durant mesos. L'objectiu addicional és expulsar els rebels, reticents inicialment a sortir de la zona.