L'exdirector general de la Guàrdia Civil serà conseller de Red Eléctrica

?Rivera titlla el nomenament de Fernández de Mesa de «cop de dit en tota regla» i exigeix «endurir» el règim d'incompatibilitats dels càrrecs públics

01.02.2017 | 07:16
Rivera va criticar el nomenament de Fernández de Mesa.

Red Eléctrica de España (REE) va nomenar nou conseller independent de la societat el polític popular Arsenio Fernández de Mesa, que va ser director general de la Guàrdia Civil fins al passat mes de novembre. El nomenament es produeix fins que es reuneixi la Junta General d'Accionistes de la companyia per tal de cobrir la vacant existent després de la dimissió d'Agustín Conde.

En un comunicat, Red Eléctrica va assegurar que Fernández de Mesa ha estat considerat «idoni» per al càrrec, atesa la seva experiència i coneixements en matèria de seguretat integral, condicions que també reunia Agustín Conde i que «són fonamentals» per a la companyia.

La sortida de Conde, que exercia com a conseller independent de Red Eléctrica, va ser acceptada per la societat el 29 de novembre de 2016, va assenyalar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El president de Ciutadans, Albert Rivera, considera que haver «col·locat» com a conseller de Red Eléctrica Fernández de Mesa és un «cop de dit en tota regla». Rivera va assenyalar que el seu grup demanarà explicacions al Govern pel nomenament de Fernández de Mesa com a conseller independent d'una empresa participada públicament i va demanar «endurir» el règim d'incompatibilitats dels que han estat càrrecs públics.

El president de Ciutadans va afirmar que es tracta de «tics de la vella política», així com va retreure al PP i al PSOE que no hagin après que el que els espanyols han demanat a les urnes no és només un canvi de fons sinó també de formes. Quan s'acaba l'etapa política, va ironitzar Rivera, «no passa res. És necessari buscar feina sense que el Govern et col·loqui en algun lloc».


«Una decisió empresarial»

Per part seva, el ministre d'Energia, Álvaro Nadal, va assegurar que el nomenament respon exclusivament a una «decisió empresarial». El ministre va emetre aquesta curta resposta en ser preguntat pel nomenament de Fernández de Mesa als passadissos del Congrés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Un mort a Marsella després que un cotxe s'ha estavellat contra dues estacions de bus

De moment, es desconeix si es tracta d'un accident o d'una acció deliberada

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

A la madrilenya, de 18 anys, se li va perdre la pista la nit del 21 al 22 d'agost del 2016

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

?Els antiracistes surten al carrer per respondre a una marxa a favor de la llibertat d'expressió...

Víctimes de l´accident de Spanair demanen que es desclassifiquin documents

L'associació d'afectats pensa que en la documentació que reclama es troba la veritat sobre el...

El jutge deixa en llibertat l´escriptor turc detingut dissabte a Granada

Aquest intel·lectual, que també té nacionalitat alemanya, és reclamat...

Mor ofegat un jove de 15 anys a la platja de la Malva-rosa de València

Un noi de 15 anys va perdre la vida a a la platja de la Malva-rosa de València...

Enllaços recomanats: Premis cinema