Virginia López Negrete, l'advocada de Manos Limpias que va portar al banc dels acusats la infanta Cristina, va confirmar que renuncia a representar el desprestigiat sindicat i va anunciar que no recorrerà en cassació la sentència en què s'absol la germana del Rei de dos delictes fiscals i se la condemna com a responsable civil a títol de partícip lucratiu. Els que sí que s'han posat a estudiar la sentència a fons són els advocats d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres i Jaume Matas, els condemnats que entraran a la presó si es manté la decisió de l'Audiència de Palma.

Negrete, que és al seu domicili convalescent d'una fractura de turmell, va assenyalar que s'ha desvinculat totalment de Manos Limpias, un pseudosindicat de funcionaris que exerceix l'acusació popular en el cas Nóos i que està sent investigat a l'Audiència Nacional per xantatges a bancs i exigir diners a canvi de retirar les imputacions contra Cristina de Borbó.

L'advocada de Valladolid ha acabat molt malament la seva relació amb Manos Limpias i amb Miquel Bernad, el president d'aquesta entitat i un dels principals acusats dels suposats xantatges i altres delictes. «Em deuen una quantitat important de diners per les despeses que he tingut pel cas Nóos: només en taxis que he avançat de la meva butxaca em deuen uns dos mil euros; també em deuen els viatges i l'estada a Palma», va explicar la famosa advocada.

Es desvincula de Bernard

Negrete s'ha desvinculat radicalment dels suposats intents de Bernad i altres sospitosos d'aconseguir diversos milions d'euros de bancs a canvi de renunciar a acusar l'exduquessa de Palma, el que hauria suposat la seva exculpació automàtica.

L'advocada va recordar que no va renunciar a exercir l'acusació popular quan es va desencadenar l'operació policial contra Manos Limpias, «per dignitat i per acabar una feina extensa iniciada fa diversos anys».

López Negrete va assenyalar que sense ella «no tindríem la sentència que tenim respecte a la infanta Cristina». La penalista va insistir que l'Audiència de Palma no ha absolt totalment l'exduquessa de Palma, «sinó que l'ha condemnat com a responsable de l'article 122 del Codi Penal».

Negrete va manifestar que «si Manos Limpias vol recórrer en cassació que es busquin un altre advocat, perquè jo hi renuncio taxativament», tot afegint que seguiria personada per «a possibles execucions i/o mesures cautelars».

L'advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, va ratificar que presentarà un recurs de cassació, tot afegint que «la sentència ha desarborat les principals tesis de les acusacions».

L'expresident del Govern del PP Jaume Matas, defensat per Josep Zaforteza i Miquel Arbona, esperava la sentència condemnatòria de l'Audiència, atesa la seva admissió dels fets i les conformitats plenes dels altres acusats mallorquins. Zaforteza i Arbona insistiran davant del Suprem en què la pena imposada ha de ser més moderada.

Finalment, Mario Pascual, el defensor d'Iñaki Urdangarin, va anunciar que recorrerà contra la sentència, que el condemna a sis anys de presó davant l'Alt Tribunal.