El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va demanar «contenció» als fiscals en les seves declaracions públiques i va insistir en el missatge que, si algun d'ells sent pressions o aprecia conductes delictives, el que ha de fer és denunciar-ho. Méndez de Vigo va fer aquestes manifestacions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que va aprovar els nomenaments proposats pel fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que afecten, entre d'altres, la Fiscalia Anticorrupció, la de l'Audiència Nacional i fiscalies territorials com les de Múrcia o el País Basc.

Un procediment que va considerar «taxat, transparent i normal», després que el Govern nomenés un nou fiscal general de l'Estat i aquest convoqués el Consell Fiscal seguint les fases «establertes».

Per part seva, Maza va assegurar que la Fiscalia d'Espanya té «un grau d'autonomia i de llibertat molt gran en l'exercici de la seva activitat, per molt que es pensi que el govern de torn la controla». El fiscal general de l'Estat va aclarir en relació amb el ministeri públic que «els problemes poden ocasionar-se per persones submises», però pel que fa a la legislació i la construcció institucional, va insistir que la Fiscalia «és molt independent».

Per part seva, l'exsecretari general del PSOE i candidat a les primàries, Pedro Sánchez, va reivindicar «un Govern que lluiti contra la corrupció i no contra els fiscals que la combaten». La repulsa a la corrupció va ser recurrent en la seva intervenció, en què va assenyalar que precisament per aquesta pràctica «és important rebutjar aquest govern».

En un altre ordre de coses, el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, va evitat aclarir si dimitirà o convocarà eleccions anticipades en el cas que C's continuï exigint la seva renúncia per la seva imputació en el cas Auditori, i va insistir que caldrà esperar a la reunió de la setmana que ve.