El Govern escocès podria exigir un segon referèndum sobre la independència d'Escòcia quan la primera ministra britànica, Theresa May, activi el Brexit al març, va informar el diari The Times. Fonts del Govern britànic no van ocultar la preocupació perquè la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, utilitzi l'inici del Brexit per exigir un altre vot sobre el futur d'Escòcia, després del primer plebiscit celebrat al setembre de 2014, en el qual els escocesos van rebutjar la independència de la regió. Segons afegeix el diari, May rebutjaria aquesta exigència, ja que crearia una crisi constitucional.

Per altra banda, la primera ministra britànica espera anunciar la fi de la lliure circulació per als nous comunitaris que vulguin entrar al Regne Unit el mateix dia que activi el Brexit el mes que ve, va revelar el Daily Telegraph. Segons aquest diari britànic, May espera comunicar que els ciutadans de la Unió Europea (UE) que viatgin al Regne Unit després que s'invoqui l'article 50, que inicia les negociacions formals per a la sortida de la UE, no tindran automàticament el dret de quedar-se permanentment al país.

Els nous migrants estan subjectes, segons la informació del rotatiu, als nous requisits que el país espera imposar després de la seva sortida de la UE, que inclou un nou règim de visat i una restricció sobre l'accés als subsidis estatals.

The Daily Telegraph va afegir que May espera dir que els drets dels comunitaris que van arribar al Regne Unit abans de la data de comunicació del Brexit estaran protegits, sempre que la mesura sigui recíproca per als britànics que viuen a altres països de la Unió.

El diputat conservador euroescèptic Iain Duncan Smith va assenyalar que l'anunci mostrarà que la primera ministra es farà càrrec del control de les fronteres, alhora que aclarirà la situació per als 3,6 milions de comunitaris que viuen al Regne Unit.