Almenys 42 refugiats somalis van morir, entre ells 12 dones, i desenes van resultar ferits al sud del port iemenita d'Al Hudeida quan un helicòpter Apache, de la coalició àrab, va disparar contra el vaixell en què viatjaven. Pescadors i fonts mèdiques del port d'Al Hudeida, al mar Roig, van explicar que el succés es va produir dijous a uns 55 quilòmetres del port, controlat pels rebels hutíes.

Els voltants d'aquesta ciutat són escenari d'intensos enfrontaments entre els hutíes i les forces de la coalició àrab encapçalada per l'Aràbia Saudita que dóna suport al president iemenita, Abdo Rabu Mansur Hadi. Les dues faccions lluiten pel control d'Al Hudeida, que està considerat un punt estratègic en el conflicte, ja que és el principal port iemenita a aigües del mar Roig i l'única sortida al mar que mantenen oberta els rebels.

Després de patir l'atac, el vaixell, amb 145 persones a bord, va arribar al port gràcies a diverses embarcacions de pescadors, que van ajudar la nau a arribar, tot i que com a conseqüència dels trets s'havien obert diverses vies d'aigua al nucli. Estava capitanejat per tres mariners iemenites i havia sortit de la província d'Aden amb ciutadans somalis del campament de refugiats de Jarez, a la província de Lahech, fronterera amb Aden.

Les forces de la coalició àrab encapçalada per l'Aràbia Saudita, que donen suport al president Hadi, mantenen un control total de l'espai aeri iemenita, impedint als rebels l'ús d'avions o helicòpters. L'atac també va causar desenes de ferits que una vegada que van arribar a portvan ser traslladats a diferents centres mèdics de la ciutat.

El Iemen està vivint una devastadora guerra civil entre els rebels hutíes, avalats per l'expresident Abdul·là Saleh, i les forces lleials a Hadi, que compta amb el suport de la coalició comandada per l'Aràbia Saudita.

La zona en la qual va ocórrer aquest atac també és escenari de continus bombardejos per part de les forces de la coalició àrab a causa de que és utilitzada per les forces rebels per al contraban d'armes.