El cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, es va negar a declarar davant del jutge que investiga la caixa B del PP, José de la Mata, alhora que li va transmetre la seva voluntat de col·laborar amb la justícia, fet pel qual el magistrat li va retreure que la seva col·laboració està sent «a la carta». Correa va comparèixer com a imputat en el cas dels papers de Bárcenas, que està pendent de judici i del qual s'ha obert una peça per investigar les declaracions del cap de la xarxa Gürtel en el macrojudici a la trama, on va revelar que va mitjançar en el pagament de comissions del 3% al PP per part de grans constructores a canvi d'adjudicacions públiques.

No obstant això, aquesta vegada, per indicació del seu advocat Juan Carlos Navarro, la seva loquacitat es va transformar en laconisme i es va limitar a acollir-se al seu dret a no declarar. Ni tan sols va voler ratificar les seves revelacions en el judici i no va donar, per tant, cap detall sobre les intermediacions que va confessar.

Malgrat això, es va dirigir al jutge, al fiscal i als advocats presents i després d'anunciar que no declararia perquè ja ho va fer durant 15 hores en el judici i no tenia res més a afegir, va assegurar que seguirà col·laborant en les peces de Gürtel pendents de judici com la de la visita del Papa a València i altres.

Davant aquesta aparent contradicció, De la Mata va replicar que aquesta col·laboració la fa llavors «a la carta» i li va recordar que la de la caixa B és una peça que sorgeix del cas Gürtel i, per tant, es tracta del mateix cas. L'advocat de Correa va explicar que el pacte amb la Fiscalia Anticorrupció en el judici de la primera època de Gürtel encara no està tancat i que se segueixen negociant acords en altres peces del cas, fet pel qual va considerar encertat que ara no declari.

Paral·lelament, l'expropietari de Constructora Hispánica, Alfonso García Pozuelo, primer penedit en el judici de Gürtel, també es va acollir al seu dret a no declarar després de ser citat com a investigat arran que Francisco Correa revelés comissions al partit de grans constructores a canvi d'adjudicacions.