El president nord-americà, Donald Trump, va amenaçar l'exdirector de l'FBI James Comey, al qual va acomiadar dimarts, i va deixar clar que vol que es posi fi a la investigació sobre la possible coordinació de la seva campanya presidencial amb Rússia. Trump va amenaçar Comey si «comença a filtrar» informació sobre les seves converses, en les quals l'exdirector li va assegurar -segons va afirmar el president- que no estava sent investigat per pactes il·lícits amb el Govern rus. «A James Comey més li val que no hi hagi cintes de les nostres converses abans que ell comenci a filtrar a la premsa», va manifestar el president nord-americà en un missatge a Twitter. Fonts properes a l'exdirector de l'FBI van assegurar que Comey «no està preocupat» per les gravacions de les seves converses amb el polèmic multimilionari.

Malgrat que inicialment l'Administració Trump va assegurar que la sortida de Comey estava motivada per la seva falta de suports dins de l'FBI i la seva mala gestió l'any passat de la investigació del maneig de les comunicacions de Hillary Clinton -la seva rival a les eleccions presidencials de l'any 2016- quan era secretària d'Estat, la polèmica sobre Rússia segueix al centre de l'escàndol.

El president nord-americà va assenyalar que Comey li va assegurar en un sopar a la Casa Blanca que no se l'estava investigant dins de les indagacions sobre les connexions de la seva campanya amb representants del Kremlin. No obstant això, fonts properes a l'exdirector de l'FBI van assegurar que és impossible que el màxim responsable d'aquesta investigació, que podria posar en perill la presidència de Trump si es demostra connivència, realitzés aquestes declaracions amb les indagacions encara en marxa.

El magnat també va mostrar el seu empipament per les crítiques sobre la descoordinació del seu equip de comunicació amb tots els implicats en la sorprenent sortida de Comey, que va mantenir en coneixement d'un grup molt reduït de lleials. El president nord-americà va assegurar que no es pot esperar «rigorositat perfecta» dels seus portaveus, i va suggerir que potser hauria de cancel·lar totes les rodes de premsa i substituir-les per respostes escrites a les preguntes que formulin els mitjans.

Caos mediàtic

L'acomiadament de Comey s'ha convertit en el major caos mediàtic de la presidència de Trump, i l'afer que més suspicàcies ha aixecat entre els legisladors demòcrates i republicans, que han demanat intensificar la investigació sobre Rússia. Tots els implicats o han corregit el president o han estat contradits per ell, elevant, en lloc d'esvair, els dubtes sobre si la sortida de Comey estava motivada per la intenció de Trump de tancar com més aviat millor la investigació sobre Rússia, que l'FBI liderava.

Segons un exagent de l'FBI, Trump ha declarat la guerra a l'agència després de fer el mateix contra els altres organismes d'intel·ligència dels Estats Units, que, abans de la seva presa de possessió, van considerar demostrada la intenció de Moscou d'inclinar les eleccions de 2016 a favor de l'actual president. «Trump està fora de control, això no acabarà bé per a aquesta Administració», va assegurar la font.