Felip VI va subratllar ahir en una trobada empresarial a la City londinenca que Espanya i el Regne Unit han d'assegurar que les negociacions pel Brexit redueixin «al mínim» les incerteses generades entre les empreses espanyoles i els possibles obstacles futurs en la relació econòmica entre ambdós països. Davant de 200 empresaris dels dos països i representants de tots dos Governs, el Rei d'Espanya va considerar «extremadament important» que el nou marc de relacions després de la sortida del Regne Unit de la UE garanteixi condicions per a una estreta cooperació econòmica i comercial que minimitzi futurs obstacles i barreres.

Després d'assenyalar que la forta presència d'empreses espanyoles en el Regne Unit s'ha incrementat de forma significativa durant els últims anys, el monarca va agrair a l'empresariat britànic la seva confiança en Espanya i es va mostrar convençut que la mantindran també en aquest moment en què tots dos països han d'afrontar «importants desafiaments».

També va advertir que l'escenari originat pel Brexit ha creat incertesa i dubtes per als negocis i les empreses espanyoles, especialment entre les petites i mitjanes empreses (Pimes), que han de reduir-se al mínim en les negociacions, i va proclamar el compromís comú a favor de l'obertura de mercats i en la idea que la inversió «ha de continuar». A més d'urgir autoritats i empresaris britànics a seguir endavant en la seva tradicional aposta pels beneficis de la cooperació econòmica i l'obertura de mercats, va destacar que, «gràcies a les reformes engegades enfront de la crisi, Espanya és actualment l'economia amb el creixement més ràpid de la UE». El Rei es va declarar convençut que encara queda molt marge de millora en la cooperació econòmica bilateral, després de recordar que el Regne Unit és el tercer mercat d'exportació per a Espanya i la primera destinació de les seves inversions.

A part d'aquest acte empresarial, el Rei també va reunir-se amb prop de 500 residents espanyols al Regne Unit a l'ambaixada d'Espanya, i posteriorment va tenir una reunió amb la primera ministra britànica, Theresa May. Avui és l'últim dia de la visita d'estat dels reis al Regne Unit, l'última de les quals va produir-se el 1981.