Almenys 29 persones van morir i 63 van resultar ferides en un atac suïcida contra una mesquita de la minoria xiïta de la ciutat d'Herat, a l'oest de l'Afganistan. Almenys una desena de ferits es troben en estat crític. El portaveu del governador de la província d'Herat, Jailani Farha, va assenyalar que totes les víctimes són civils.

Segons va explicar, l'atac contra la mesquita va tenir lloc després de la pregària de la tarda, quan un gran nombre de persones encara es trobaven al temple. Farha va detallar que un atacant va obrir foc contra la gent que abandonava la mesquita per a posteriorment entrar al temple, on va detonar els explosius.

Per altra banda, un insurgent suïcida va atacar un comboi de les tropes de l'OTAN a la província de Kandahar, al sud de l'Afganistan, i va causar un nombre indeterminat de víctimes.

L'atac, l'autoria del qual ha estat reclamada pels talibans, va tenir lloc al districte policial número 5 de Kandahar, capital de la província homònima, va explicar el portaveu del governador regional, Samim Khpalwak. El lloc on es va produir l'atac es troba en el camí cap a una important base de les forces dels Estats Units a l'Afganistan.