Corea del Nord va acusar el primer ministre japonès, Shinzo Abe, d'«enganyar l'opinió pública» per guanyar les eleccions, «jugant» amb una suposada amenaça nuclear de Pyongyang com a excusa per sortir reelegit i assolir els seus objectius. Abe ha iniciat «una campanya de difamació» contra Corea del Nord per «enganyar l'opinió pública i mantenir el seu poder» sempre que es veu embolicat en una crisi de govern per la seva «incapacitat, corrupció i irregularitats», segons un portaveu del Comitè nord-coreà per a la Pau d'Àsia-Pacífic.

El règim de Pyongyang va acusar el cap de Govern del Japó de propagar la «histèria» davant un possible atac nuclear de Corea del Nord per obtenir la victòria i «garantir la retrògrada revisió de la Constitució i la seva ambició militarista a qualsevol preu», en un comunicat divulgat per l'agència estatal de notícies nord-coreana KCNA.

«És un fet ben conegut que Abe i el seu grup estan fent servir el conte sobre una amenaça nuclear del Nord i el tema del segrest de japonesos com a excuses per impulsar la revisió constitucional que els seus predecessors no van fer, i després convertir el Japó en un país que pugui participar a la guerra», establia el text.

Corea del Nord va advertir al Govern nipó que «està fent una perillosa aposta en posar en dificultats la perspectiva del seu país insular i el destí de la seva gent».

El règim liderat per Kim Jong-un va tornar a amenaçar en el comunicat amb què «totes les illes japoneses poden enterrar-se en el fons del mar si esdevenen imprudents» i actuen com a «titelles dels Estats Units» i d'acord amb els «bojos comentaris del llunàtic president nord-americà Donald Trump».

Les crítiques de Corea del Nord es produeixen just una setmana abans que Donald Trump viatgi al Japó per reunir-se amb el primer ministre Shinzo Abe, en una reunió en què el desenvolupament armamentístic de Pyongyang promet ser un dels assumptes centrals a tractar.