Barack Obama acapara tota l'atenció mediàtica als Estats Units, gairebé res que no sigui la cursa per la presidència té espai als mitjans nord-americans, però als diaris no els va pasar per alt el partit de Marc Gasol (27 punts i 16 rebots) en la victòria dels Grizlies sobre Golden State (79-90). El principal diari de Memphis, Commercial Appeal, descriu la potència del joc del català -"controlant la zona amb molta força física va fer el millor partit de la seva carrera", a més d'insistir en la inevitable comparació amb el seu germà: "el rookie dóna als Grizzlies la mateixa producció que solia oferir el seu germà". Des de l'altre costat del partit, San Francisco Chronicle també destaca la fortalesa de Gasol ?-"s'emporta per davant la defensa al pal baix dels Warriors"-; mentre que grans diaris nacionals als Estats Units, com USA Today-"una primera part grandiosa de Gasol"- ?o Los Angeles Times, també alaben el joc de Gasol. I la veritat és que tot els elogis recollits per la premsa nord-americana no són gratuïts. Gasol va ser clau en la victòria dels Grizzlies davant Golden State Warriors. Ni el letó Biedrins ni cap altre dels pivots de l'equip de Don Nelson van poder aturar Gasol que, en el seu quart partit a la millor lliga del món, va firmar una actuació que, de repetir-se sovint, situaria l'expivot dels gironins com un candidat a lluitar pel guardó de rookie de l'any. L'expivot de l'Akasvayu va acabar el partit amb 27 punts (9/11 de dos punts i 9/11 en tirs lliures) a més de sumar 16 rebots. Una de les millors actuacions individuals d'un jugador a la NBA d'aquest inici de temporada. De moment, però, Gasol continua amb els seu prudent discurs recordant després del partit la importància de defensar al màxim: "Sempre he pensat que la defensa et dóna molta confiança en atac".