La secció cinquena de l'Audiència de Barcelona va decretar ahir la sortida en llibertat d'un dels joves gironins que estava tancat a presó arran dels incidents succeïts a l'Estadi Olímpic de Montjuïc durant el darrer enfrontament de Lliga entre Barça i Espanyol. L'Audiència ha acceptat el recurs que va presentar l'advocat del jove, el lletrat gironí Carles Monguilod, segons el qual, mentre no es concreti la data del judici per aclarir els fets, no hi ha motius per tenir el noi tancat preventivament a presó. El jove, Marc M.I., és l'únic que ha quedat en llibertat dels cinc boixos nois (tres veïns de Girona i dos d'Anglès) que van ser empresonats per llençar bengales contra els seguidors espanyolistes.

El lletrat defensor, Carles Monguilod, posava ahir de manifest que el seu client no havia intervingut per res en els aldarulls però que, mentre els fets no s'aclareixin, "no hi ha motius per tenir-lo privat de llibertat". El 29 de setembre passat, l'endemà mateix del partit, el Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona enviava els detinguts a presó incondicional i sense fiança per un delicte de lesions i un de desordre públic. Igual com els altres quatre inculpats, Marc M.I. estava tancat a la presó Model de Barcelona.

En el recurs d'apel·lació presentat pel seu advocat defensor davant l'Audiència de Barcelona quedava constància que el noi no havia participat en el llançament de bengales i es destacava, a més, que en el cas no concorrien els elements necessaris per adoptar una decisió tan dràstica com és la presó preventiva. El cas és, manté l'advocat, que el noi no presenta risc de fugida (té domicili i feina a Girona) ni tampoc de reiteració delictiva.

El dia de partit, a comissaria L'Audiència ha acceptat l'al·legat de la defensa però, per tenir plenes garanties sobre la no participació del noi en fets similars, ordena que cada vegada que el Barça tingui partit ell es presenti, a l'hora d'inici de l'encontre, a la comissaria dels Mossos de Girona a signar.

Els aldarulls succeïts a les graderies de l'Estadi Olímpic entre les aficions culé i perica van obligar a suspendre durant deu minuts el derbi català. En el moment de l'aturada l'Espanyol guanyava 1-0 però va acabar perdent 1-2.