Rafael Nadal, número 1 del món, va confirmar ahir que no podrà jugar la final de la Copa Davis contra l'Argentina a Mar del Plata entre el 21 i el 23 de novembre a causa de la tendinitis que pateix al genoll dret i que ja li ha impedit disputar el Masters de Xangai.

Nadal es va sotmetre ahir a noves proves mèdiques a Barcelona, supervisades pel metge de la Federació Espanyola de Tennis (RFET), Ángel Ruiz-Cotorro, i després de conèixer els resultats, va anunciar que no estarà en condicions de jugar la final de la Copa Davis contra l'equip argentí.

"Després d'un any llarg i molt positiu, em sap molt de greu perdre'm els dos grans objectius de ?l'any, Xangai i la final de la Davis. Són moments difícils, però he fet tot el possible per intentar arribar a aquesta final. Era una il·lusió enorme, estic acostumat a jugar amb dolor, però aquest és un dolor diferent, nou, que no aconsegueixo controlar", va assegurar Nadal.

El tennista mallorquí va lamentar no sentir-se preparat "per enfocar una final com aquesta" en plenes condicions i va afegir que la seva lesió, una tendinitis d'inserció del tendó quadricipital al genoll dret que ja el va obligar a retirar-se del torneig de París-Bercy, el passat 31 d'octubre, fa que el genoll no li respongui bé.

El doctor Ruiz-Cotorro, de la seva banda, que va acompanyar Nadal en la compareixença davant la premsa, va afirmar que el número 1 mundial tardarà aproximadament "entre tres i sis setmanes" a recuperar-se totalment de la lesió.