L'equip espanyol de la Copa Davis és a un sol punt d'adjudicar-se per quarta vegada el torneig intercontinental de la Copa Davis de tennis després que ahir la parella de dobles posés el 2-1 al marcador superant el duet argentí.

En un partit ple de tensió, agònic, i amb estats d'ànim canviants, Feliciano López i Fernando Verdasco van doblegar David Nalbandian i Agustín Calleri, per 5-7, 7-5, 7-6 (5) i 6-3. Un crit d'una aficionada amb samarreta vermella, que es va tapar la cara amb una bandera espanyola, pot ser que hagués canviat el rumb del partit i potser fins i tot d'aquesta final. Va succeir en el desempat del tercer set, amb un set iguals, quan Argentina havia retallat un avantatge de 5-1 i servei de Fernando Verdasco, que fins i tot va tenir un punt de set, i havia forçat el desempat de manera agònica. Després d'aquesta sensacional remuntada, amb el públic local més motivat que mai, cridant fins a l'extenuació treia Nalbandian per enfonsar l'equip espanyol. Un crit des de la grada quan executava el seu segon servei va despistar el d'Unquillo i aquest va cometre doble falta (5-2). El públic argentí va dedicar uns insults que van tronar en el Poliesportiu Illes Malvines de Mar del Plata.

L'encontre va canviar d'estat d'ànim per moments. Nalbandian i Feliciano es van mantenir a un nivell extraordinari, tal com ho van exhibir divendres en la primera jornada. Però Verdasco va desaprofitar un set fins que finalment es va despertar i es va sumar al braç executor de "Feli" per anivellar el partit. Després de l'incident amb el servei de Nalbandian, la moral argentina es va enfonsar i també els aficionats. Amb dos sets a favor dels espanyols, els càntics locals van descendir en intensitat i tot semblava decidit, més tard en el darrer set, quan Nalbandian va cedir el seu servei en el cinquè joc (3-2) i Calleri en el setè (5-2).

Verdasco va tenir de nou el seu servei per destrossar les esperances locals, però va desaprofitar dues boles. Nalbandian, sota pressió, una mica nerviós i trasbalsat, va lliurar el seu a continuació a la tercera oportunitat després que Verdasco culminés la seva reacció amb un revés creuat per emmarcar. L'últim punt va ser una gran restada de revés, espectacular, de Feliciano, un premi al gran joc del toledà que ha portat a Espanya a estar més a prop de la gran victòria.

Ara només queda un punt, i una decisió. Emilio ha de treure conclusions i decidir si David Ferrer està a punt anímicament per ser recuperat en el seu primer partit de demà diumenge, després del seu debacle davant Nalbandian divendres. Tampoc ho té clar el conjunt argentí doncs Juan Martín del Potro pateix dolors quan le toquen l'abductor dret, ferit en el seu partit contra Feliciano. Dos dubtes que marcaran el desenllaç d'una final històrica.