El Vilajuïga no va tenir pietat d'un Palamós en hores baixes i que va de mal en pitjor. Els jugadors de Napo Cayuela, que feia vuit partits que no guanyaven, van aprofitar la visita d'un Palamós en crisi total per tornar a creure en la permanència gràcies a la golejada per 4-1. Els altempordanesos empaten a punts (11) amb els de Condom que, jornada rere jornada, van caient al pou de tercera, per culpa d'una crisi de resultats alarmant: el Palamós fa sis partits que no guanya (cinc derrotes i un empat), sumant un punt dels últims divuit.

El Palamós afrontava el derbi com una final, conscient, fins i tot, que un empat era un mal resultat. A l'hora de la veritat, el Vilajuïga, menys nerviós, va passar per sobre d'un equip enfonsat anímicament, sense capacitat de reacció, ni amb un mínim d'ambició per evitar una humiliació a mans d'un equip amateur.

Els visitants no van existir en atac. Fins i tot, el gol palamosí va ser obra de Chiqui (m.1) en pròpia porteria, després de desviar una centrada de Petalla, enganyant el seu porter Masip.

Aquest gol no va esperonar l'equip de Condom, que va ser incapaç d'apropar-se als dominis de Masip en el que va quedar de partit. En canvi, el Vilajuïga, després d'una primera part molt ensopida, es va reactivar a la represa, remuntant el 0-1 advers per aconseguir la primera victòria a casa mitjançant un festival de gols.

Ben aviat, Chiqui va refer la seva errada marcant un gol a la porteria correcta. El davanter dels locals va aprofitar un embolic a l'interior de l'àrea petita per empatar el derbi. Als 15 minuts, Víctor, va cedir una pilota cap al capità Abraham i aquest, a l'interior de l'àrea, va col·locar la pilota lluny de l'abast de Bayona, que ahir tornava a la titularitat. A deu minuts del final va arribar la sentència, amb un Palamós entregat i que ja havia abaixat els braços. Willy, completament sol, va deixar que Víctor marqués a plaer el 3-1.

A les acaballes del matx, una altra vegada, dos jugadors del Vilajuïga es van quedar sols davant Bayona. En aquesta ocasió, Chiqui va deixar que Willy donés l'estocada final a un Palamós que pateix una crisi de resultats i estat d'ànim.