Xavi Hernández està a un pas d'escriure una nova pàgina d'or en la seva història com a futbolista blaugrana. A Pamplona, el "6" blaugrana té tots els números d'arribar als 300 partits jugats a la Lliga amb la samarreta del FC Barcelona, més de 10 anys després de debutar amb el primer equip.

El migcampista de Terrassa, amb 299 partits a les cames, ja és el setè jugador, en els 109 anys d'història del Barça, que més encontres ha disputat en aquesta competició. De sumar-ne un més, superaria Joan Segarra i Juan Manuel Asensi, situant-se a un partit de passar Andoni Zubizarreta.

Des que la temporada 1998-99 va debutar, Xavi ha guanyat tres Lligues i ha anotat 29 gols. Amb Van Gaal va aconseguir el primer títol; cinc temporades després, repetia l'èxit amb Rijkaard a la banqueta. A la 2004-05, lluny de les xifres de l'any que va estrenar-se, va disputar 36 encontres, tots com a titular. Un any després, Xavi repetia títol encara que, a causa d'una lesió, només va jugar 16 partits.

Escollit com el jugador més creatiu del 2008 i com el millor futbolista de l'Eurocopa, els èxits de Xavi Hernández no tenen aturador. Demà, a Pamplona, el català pot engrandir la seva llegenda.

Viatge llampec

L'expedició del FC Barcelona, que diumenge juga amb l'Osasuna, té previst viatjar a Pamplona el mateix dia de partit. L'encontre serà a les 21 hores (Canal +).