La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha fet oficial la contractació de l'holandès Johan Cruyff com a nou seleccionador de futbol de Catalunya, després d'unes setmanes de negociació en què el tècnic ha acceptat tornar a una banqueta després de tretze anys d'absència.

El president de la FCF, a través d'un comunicat, ha fet oficial l'acord perquè Cruyff sigui el seleccionador català i també perquè es converteixi en col·laborador de la federació en projectes esportius i socials. Fonts de la FCF han assegurat a Europa Press que el càrrec serà sense sou, però amb contraprestacions a través de la Fundació del tècnic.

Des de la seva retirada de les banquetes, quan va ser acomiadat per l'aleshores president del FC Barcelona Josep Lluís Núñez a falta de dues jornades per al final de la Lliga de 1995-96, l'holandès no havia tornat a entrenar cap equip professional.

Tot i això, tot i que havia assegurat que no tornaria a formar part de cap club de futbol, el 2008 la directiva de l'Ajax va anunciar la seva incorporació a l'organigrama del club, assumint el paper d'assessor esportiu. Després de poc més de dues setmanes en el càrrec va anunciar la seva renúncia per discrepàncies professionals.

La seva fundació, que porta el seu nom, ha ocupat gran part del seu temps des d'aleshores. Per aquesta raó, té un paper important dins de l'acord tancat avui amb la federació catalana, tot i que el fet més important és que el creador futbolístic del 'Dream Team' tornarà a dirigir un equip de futbol.