"És el primer derbi que guanyo" assegurava l'extrem esquerrà del Bordils Marc Combis, després del derbi gironí d'ahir. I és que el Bordils va sorprendre el poderós Institut Balmes Sarrià, enguany més reforçat que mai i que fins ahir no havia tastat el regust amarg de la derrota, per primera vegada en els darrers anys i els més de 300 aficionats bordilencs que ahir eren a Sarrià de Ter van poder celebrar una victòria que feia molt temps que esperaven.

Tot i la desfeta, els homes de Toti Congost segueixen instal·lats en la primera plaça de la Primera Divisió Estatal, ara amb només dos punts de marge sobre els perseguidors. De la seva banda, els de Pau Campos es consoliden una mica més a la part alta de la classificació després de guanyar el derbi. La pressió del sorollós públic es va instal·lar d'inici als canells dels jugadors.

Nervis i molt de respecte per al rival. El Bordils va ser el primer a despuntar en els seus primers atacs davant la defensa amb un avançat dels sarrianencs, encara que la resposta local no es va fer esperar. El porter Jaume Pórtulas es va lluir en una doble acció i en l'atac següent amb le seves aturades i això va permetre a Valdivieso i Ballester capgirar el marcador fins al 12-10 (m.25). Campos va aturar el rellotge per parlar amb els seus homes. L'entrenador visitant va intentar canviar la cara de pomes agres dels seus i ho va aconseguir, ja que els verd-i-blancs van aconseguir la igualada a 14 en un atac amb només cinc segons detemps abans del descans que va transformar Masó.

A la represa, el guió vacomençar a canviar. Va aparèixer un immens Marc Combis des de l'extrem i, amb quatre encerts pràcticament consecutius, va marcar la diferència (16-19, m.38).

Eren els millors moments dels de Campos, que es van sentir còmodes al damunt de la pista i no van permetre que el Sarrià eixugués la diferència. Congost va apostar per tornar a situar Khled a la pista, que l'havia abandonat en el primer quart d'hora, però Campos va situar Viladevall pràcticament al damunt de l'algerià i aquest no va sobresortir com ho havia fet en els primers minuts.

L'ex-Sarrià i des d'aquesta temporada al Bordils Eduard Nonó, va posar-se l'equip a l'esquena i, amb els seus nou gols d'ahir, va empènyer els seus cap a la victòria mentre que l'única notícia negativa per als bordilencs va ser la lesió de Joan Vilanova, a les acaballes. A l'últim segon, el porter Jordi González va lluir-se per enèsima vegada en el derbi d'ahir amb una aturada amb la mà esquerra arran de pal.