L'aler gironí del Regal FC Barcelona Xavi Rabaseda està realitzant una gira pels Estats Units en diversos workouts (campus d'entrenament) de franquícies de la NBA amb l'objectiu de millorar el seu joc i donar-se a conèixer amb vista a una possible entrada en el pròxim draft. El jugador de Ripoll, de 22 anys, ha estat a Cleveland des de finals de la setmana passada en el campus dels Cavs davant l'interès que han manifestat en ell diferents franquícies de la NBA, que l'han convidat als selectes "workouts" amb els millors jugadors universitaris.

L'aler del Regal FC Barcelona, que aquesta temporada ha jugat cedit en el Fuenlabrada, participarà també en els campus de Detroit Pistons (on hi va volar la matinada passada), Houston Rockets, Ciutat d'Oklahoma Thunder, San Antonio Spurs i Chicago Bulls.

Totalment recuperat de la lesió que va patir a finals d'aquesta temporada en el dit índex de la mà esquerra, i que li va impedir acceptar diverses invitacions que tenia per a principis de juny, Rabaseda admetia estar en "perfecta forma". "Estic vivint una gran experiència. És una bona oportunitat per provar-se un mateix i adquirir experiència. Durant aquests dies visitaré diferents franquícies i l'objectiu principal és mostrar el que puc fer així com competir amb altres jugadors que persegueixen el mateix objectiu de ser escollits en el draft", va manifestar.

Després del primer entrenament amb els Cavaliers, va assegurar que va ser molt dur. "Ha estat un dels entrenaments més durs que he fet mai i m'ha demostrat que serà un procés exigent", va subratllar el prometedor jugador de Ripoll, que a hores d'ara desconeix on jugarà la temporada que ve.

Xavi Rabasseda ha estat nominat aquesta temporada al premi al millor jugador revelació de la Lliga ACB, però finalment el guardó se'l va endur Gustavo Ayón, company seu al Fuenlabrada. Tot i això Rabasseda ha rendit a un nivell molt notable aquest any.