L'exfutbolista paraguaià Carlos Lobo Diarte va morir ahir en un hospital de la ciutat de València després d'una llarga malaltia. A l'exdavanter paraguaià, que va posar fi a la seva carrera com a futbolista a l'Olimpia d'Asunción el 1987, li va ser diagnosticat un càncer l'any passat que el va obligar a deixar Guinea Equatorial, on era el seleccionador nacional absolut, per sotmetre's a un tractament a València.

Lobo Diarte (Asunción, 1957) va iniciar la seva carrera futbolística a Olimpia d'Asunción del seu país, encara que la major part de la seva trajectòria la va completar al futbol espanyol jugant amb Saragossa, València, Salamanca i Betis, encara que també va tenir un pas fugar pel Saint-Etienne francès. El davanter guaraní va penjar les botes el 1987 en el seu club d'origen, l'Olimpia, als 34 anys.

Després de la seva retirada, Diarte va arribar a ser ajudant de diversos equips ja a Espanya com el València; i primer entrenador de l'Atlètic de Madrid B, Salamanca, Gimnàstic de Tarragona (amb qui no va poder evitar el descens a Segona B) i del Guaraní, Olimpia i Atlètico Colegiales del Paraguai.