El 'Rally Costa Brava històric IX' ha començat aquest dijous a Barcelona amb un recorregut més llarg que a les anteriors edicions: 1.400 quilòmetres i un total de 106 participants. D'aquests, 28 són motos. Una altra de les novetats d'aquesta edició és que hi haurà tres etapes nocturnes i trams amb molta més complicació i duresa, amb l'objectiu de "tornar als orígens dels ral·lis de les millors èpoques del campionat d'Europa", segons ha afirmat l'organitzador del 'Rally Costa Brava', Àlex Romaní. L'organitzador del ral·li també ha volgut destacar que aquest any hi ha hagut un augment considerable de participació estrangera i han disminuït els participants de l'estat espanyol.

L'organitzador del 'Rally Costa Brava', Àlex Romaní, ha destacat que en aquesta edició hi ha hagut una gran demanda estrangera. "Tenim un equip de Xina, dos de Mèxic i un de Suècia, entre d'altres. De fet, la internacionalitat de la prova és el que li està donant una certa consistència", ha declarat.

Romaní també ha afirmat que "s'ha notat una certa davallada de participació nacional però, en canvi, han augmentat els participants estrangers" i que "per participar-hi només fa falta tenir un cotxe clàssic de més de 27 anys i que sigui apta per conduir".

L'organitzador del ral·li també ha volgut explicar que en aquesta edició "s'ha intentat tornar als orígens, amb un recorregut més llarg, de 1.400 quilòmetres concretament, amb tres etapes nocturnes i trams més complicats".

Un dels participants, Jordi Ranú, que serà al campionat per quart any amb un BMW 325 de l'any 1985, també ha destacat la complicació d'aquesta edició pel nombre de quilòmetres i per ser trams molt llarg.

Els participants que formen part del ral·li per primera vegada aquest any també han destacat la complicació de la prova pel que fa als kilòmetres. Carles Fortuny, que hi participa amb un Lancia Beta, ha assegurat que "sé que serà cansat perquè és molt dur i, a més, aquest any és més llarg".

Els més de 100 equips que estan inscrits en aquest ral·li, després de la sortida des de Montjuïc, realitzaran un etapa íntegrament nocturna amb diversos trams de regularitat, un d'ells el Circuit de Catalunya, per tancar etapa a Lloret de Mar, que com cada any és l'epicentre de la cita.