Cita històrica per a l'esport gironí aquest nit a Vale de Lobos (Portugal) on les jugadores del Girona afrontaran la segona de les semifinals de la Final Four de la Copa d'Europa d'hoquei patins femení. El rival no serà gens fàcil, l'amfitrió Os Lobinhos, en un duel que començarà a tres quarts de deu de la nit (hora catalana) i on, a parer del tècnic de les gironines Sergio Alonso, el factor camp pot ser molt important. "És una semifinal molt complicada contra un equip que juga a casa seva i que, segurament, tindrà l'arbitratge del seu costatt", va dir Alonso abans de marxar cap a Portugal on confia on el nivell de les seves jugadores, tant el de les experimentades Carla Dorca i Laia Salicrú, com de les més joves pot ser suficient per deixar fora el conjunt portuguès i arribar a la final de diumenge.

L'altra semifinal, que començarà a les vuit del vespre, enfrontarà el Coutras francès contra el Biesca Gijón. És aviat per pensar en un teòric partit pel títol, però, per si de cas, Sergio Alonso ja té molt clar que en cas de vèncer Os Lobinhos aquesta nit demà també tindrien opcions d'aconseguir el títol. "En una teòrica final ens trobaríem amb el Coutras francès, que com les portugueses, són un equip de nivell però a qui podríem superar i a un Biesca a qui sempre hem guanyat en aquests dos últims anys en els quatre partits que hi hem jugat en lliga".

En una línia molt semblant a la del seu entrenador parlava ahir la portera del Girona Laia Salicrú. Internacional amb la selecció estatal, i amb una gran experiència, l'osonenca creu que "qualsevol dels dos costats del quadre és molt igualat" i, tot i arribar amb "moltes ganes" a la cita portugues avisa que qualsevol resultat és possible. "Nosaltres tenim jugadores que, individualment, són molt bones. Són de les millors, però aquestes finals a un sol partit s'han de jugar fins que es juguen mai saps el que pot acabar passant".