No aniran als Jocs. Laura Terrades i Teresa Mas de Xaxars varen perdre ahir el darrer tren cap a Londres en la repesca en el torneig preolímpic de Lucerna (Suïssa). El doble escull de les remadores del CN Banyoles no va tenir cap opció, i va quedar en la darrera posició de les cinc embarcacions de la seva repesca. Polònia i Suècia varen aconseguir les dues places per a la final d'avui, on es decidiran els bitllets olímpics, mentre que els bots d'Àustria, Rússia i el de les dues gironines varen quedar fora.

Terrades i Mas de Xaxars, que no podrà repetir experiència olímpica, varen sortir malament i, ben aviat, es varen quedar sense cap possibilitat de lluitar pels dos primers llocs. En el pas pel primer 500, les gironines ja eren cinquenes (1:48.63) mentre que el dos primers bots, en aquell moment Àustria i Suècia, els treien més de tres segons perquè havien baixat de l'1:46. Una dinàmica que es va anar repetint fins al final, amb Terrades i Mas de Xaxars sempre en el darrer lloc, i de fet només van retallar distància amb el quart classificat (Rússia) en el darrer 500 quan cap del dos bots ja no tenia opció a res. Al final, Polònia primera amb 7:27.61; Suècia va aconseguir el segon bitllet per a la final (7:28.00); i eliminades Àustria, que havia quedat fosa al final (7:29.45); Rússia (7:35.02) i Espanya (7:36.47).

L'eliminació del bot espanyol deixa fora de la cursa olímpica una Teresa Mas de Xaxars que ja va anar als Jocs d'Atenes, i que després d'alguns dubtes sobre la companya de bot o categoria, ha intentat sense sort anar a Londres fent parella amb el doble scull amb Terrades. La Federació Espanyola i el tècnic Bienve Front varen estudiar diferents opcions de companyes. Al final l'escollida va ser la jove banyolina Laura Terrades, la de més futur i innegable qualitat (va ser subcampiona d'Europa sub23 ?l'any passat a Amsterdam), però les dues remadores gironines no ha aconseguit arribar als Jocs.