Fernando Verdasco i David Ferrer varen superar ahir la primera ronda de Roland Garros, mentre que el català Albert Montañés va perdre contra l'argentí Juan Martín del Potro.

Verdasco va superar amb facilitat el belga Steve Darcis, per 6-3, 6-2 i 7-6 (4) en dues hores i 13 minuts de lluita per sumar la segona victòria davant Darcis aquest any (l'altra va ser a Barcelona). El madrileny, que l'any passat va caure en tercera davant el croat Ivan Ljubicic, es va mostrar segur amb la seva dreta, com li va succeir a Madrid davant Rafael Nadal, i amb aquest cop va signar la seva primera victòria aquest any a París. Per a Juan Carlos Ferrero, superar el francès Jonathan Dasnieres de Veigy, convidat especial, per 6-1, 6-4 i 6-3, va ser una qüestió d'experiència, factor que el campió del 2003 sap esprémer quan l'ocasió ho requereix. Net de lesions ara, després de patir en el passat en el seu canell i genoll, però no jugant, aquest any, més de 12 partits fins a París, Ferrero va estirar de la seva habilitat històrica per salvar a favor seu el seu primer escull i citar-se a segona ronda contra el croat Marin Cilic, finalista a Munic, que va derrotar l'espanyol Daniel Muñoz de la Nava, que venia de la prèvia, per 6-4, 6-4 i 7-5.

Finalment, Albert Montañés no va poder liquidar l'excampió de l'Obert dels EUA, l'argentí Juan Martín del Potro, semifinalista a París fa tres anys, que malgrat trobar-se lesionat al genoll esquerre, es va imposar al català per 6-2, 6-7 (5), 6-2 i 6-1 en tres hores i deu minuts. Del Potro va tenir problemes físics al llarg del partit, però, finalment, va poder acabar i passar a la següent ronda del torneig francès deixant fora de combat al tenista català.