El dilluns 6 d'agost a la tarda és la data que ha triat el Girona per dur el FC Barcelona, amb totes les seves figures, a fer un entrenament a Montilivi. Encara falta, però, la confirmació oficial per part del club blaugrana, que també havia posat sobre la taula el dimarts 14 d'agost, tot i que aquest dia Tito Vilanova no tindria a les seves ordres la majoria d'internacionals perquè l'endemà és data FIFA i es juguen partits de seleccions com l'amistós Puerto Rico-Espanya. Els múltiples compromisos de l'agenda blaugrana (per jugar cinc amistosos de pretemporada recorreran 15.000 quilòmetres en poc més d'un parell de setmanes) han impedit que s'hagi pogut concretar abans el dia de la visita blaugrana, un acord que, de totes maneres, quedarà tancat a principis de la setmana que ve.

El Barça començarà la pretemporada demà amb les proves mèdiques als jugadors i a partir de dimarts Tito Vilanova començarà a treballar amb els jugadors que té disponibles (els internacionals espanyols, per exemple, encara tenen vacances després de disputar i guanyar l'Eurocopa i no es reincorporaran fins al 30 de juliol). De moment se sap que la plantilla s'exercitarà cada dia fins divendres en doble sessió, que serà una de sola dissabte. A partir de l'altra setmana el Barça iniciarà la disputa de partits amistosos, el primer el dia 24 de juliol a Hamburg.

Si finalment es confirmés que el Barça s'entrenarà a Girona el 6 d'agost seria entre l'amistós contra el PSG a París del dissabte 4, i el Barça-Manchester del dia 8 a Goteborg. No hi ha gaires més alternatives perquè després de l'amistós de Suècia els blaugranes hauran d'anar cap a Romania, on s'enfrontaran al Dinamo de Bucarest el dia 11. La setmana del 13 al 19 d'agost és molt complicada: malgrat que comença la Lliga, el dia 15 és data Fifa i entre els diversos partits internacionals que s'han organitzat hi ha un Puerto Rico-Espanya que provocarà un nou exòde de jugadors. Si la data escollida és el 14 d'agost, no totes les figueres barcelonistes s'entrenarien per un dia a l'estadi.

La negociació de tots els detalls referents a la visita del Barça la porten a nivell institucional els presidents Sandro Rosell i Joaquim Boadas, juntament amb el portaveu de la junta blaugrana Toni Freixa. També estan en contacte els tècnics Tito Vilanova i Rubi, ja que al Girona li agradaria que un cop s'acabés l'entrenament del Barça es pogués jugar un partidet informal entre els blaugranes i els gironins.

Quan el Girona conegui exactament la data de la visita del Barça anunciarà els preus de les entrades, que seran més assequibles pels abonats del club de Montilivi que per aquells que no hi siguin. Fa un parell d'anys el Barça de Guardiola va reunir 5.000 persones en un entrenament al Pla i Arbonés de Palafrugell. El Girona aspira a omplir Montilivi.