L'atleta de Lloret de Mar Àngel Mullera no pensa renunciar als Jocs Olímpics de Londres perquè entén que la decisió d'apartar-lo per culpa d'uns correus electrònics que l'acusen de presumptes pràctiques de dopatge és injusta. Malgrat haver sigut exclòs de l'equip olímpic d'atletisme per la Federació Espanyola d'Atletisme, l'atleta català va voler deixar clar ahir a la plaça de l'Ajuntament de Lloret, en una concentració que va organitzar un grup proper a l'atleta, i en el qual va participar l'alcalde de la localitat selvatana, Romà Codina, i bona part dels regidors de la ciutat, que pensa lluitar fins al final per no perdre's la cita olímpica.

Visiblement emocionat, el lloretenc va assegurar entre llàgrimes davant dels seus veïns que li han destrossat un somni. "No hi renuncio perquè no he fet res", va afirmar un Mullera molt tocat en veure com des de Madrid "volen acabar amb el meu somni. No pensen en la persona. No pots deixar algú fora dels Jocs Olímpics si no saps si hi podrà tornar a ser d'aquí a quatre anys. M'ho he guanyat, que no em toquin els nassos. No em poden deixar fora dels Jocs per uns correus que saben que no porten enlloc i que són mentida", va afegir l'atleta de Lloret de Mar, molest després de veure com el seu somni s'esvaeix.

Mullera també va explicar que no acaba d'entendre la seva exclusió i va insistir que els suposats correus electrònics que va intercanviar amb un preparador físic anònim, demanant-li ajuda sobre productes prohibits que podrien millorar el seu rendiment, han estat manipulats. L'atleta lloretenc també va assegurar que en cap control sorpresa dels últims mesos ha donat positiu i reclama a la federació i al Comitè Olímpic Espanyol que rectifiqui la seva decisió.

Per la seva part, l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, va assegurar que la localitat de naixement de l'atleta "ha volgut donar suport" a l'esportista, i, fins i tot, va anunciar possibles accions legals contra l'exclusió del migfondista segons unes declaracions del batlle a l'emissora Catalunya Ràdio. "Si després de tot aquest cas resulta que l'Àngel (Mullera) és innocent, i que per això no ha pogut participar als Jocs de Londres, des de l'Ajuntament de Lloret de Mar haurem de prendre les accions legals que facin falta per aclarir tot aquest cas". No cal oblidar que a principi d'aquest mes de juliol, Mullera va aconseguir la mínima A (8:17.90), després d'estar aturat per culpa d'una lesió des de l'agost de 2011 fins al maig d'aquest any. Durant tot aquest temps ha passat més de sis controls antidopatge, i en tots ells ha donat negatiu. L'organització de l'acte també va llegir un manifest en suport de l'atleta.