El davanter japonès Ibusuki Hiroshi va arribar a Girona l'hivern del 2008 amb només 17 anys i amb l'esperança que Montilivi fos el punt de partida per a triomfar al futbol europeu. Sense oportunitats i després de dues profitoses cessions a Saragossa B i Sabadell, el Sevilla es va decidir a pagar 100.000 euros al Girona per al seu fitxatge. El seu debut a Primera l'any passat va deixar 25.000 euros més a les arques. No s'acaba aquí el rèdit que el japonès donarà al Girona, ja que aquest vespre i també en el marc del traspàs del jugador, el Sevilla es presenta a Montilivi per disputar la XXXVI edició del Trofeu Costa Brava. Tot un esdeveniment de primera per a una afició gironina que espera frisosa veure en acció el nou Girona de Rubi per primer cop aquesta pretemporada a casa. De passada, el partit també servirà amb tota probabilitat de comiat de Ferran Coromninas, el qual està pendent de tancar la seva sortida a un equip anglès, probablement de la Segona Divisió. Coro confia a resoldre el seu futur en els propers dies i té pocs números de tornar a jugar a Montilivi, almenys amb el Girona. Avui, tindrà l'oportunitat d'acomiadar-se de la qua durant una temporada, si molt no canvien les coses, haurà estat la seva afició.

El degoteig de venda d'entrades ha anat un bon ritme sobretot aquests darrers dies i l'estadi pot presentar una bona entrada tot i ser festiu a la ciutat i època de vacances per a molts. Sí que hi haurà, segurament un bon grapat d'aficionats del conjunt sevillà, la majoria residents a terres catalanes que no es volen perdre l'oportunitat de veure el seu equip al costat de casa. I és que els sevillistes es plantaran a Montilivi amb amb Kondogbia, fitxat ahir mateix del Lens, Reyes, Palop, Navarro, Medel, Rakitic, Fazio, Romaric, Manu del Moral o Trochowski, entre altres.

L'estrena a l'Escala (0-10) va oferir bones sensacions però no deixa de ser un amistós contra un rival de categoria inferior. Al Municipal escalenc s'hi van aplegar gairebé una setantena d'incondicionals gironins que van poder veure en acció els nous fitxatges Becerra, Ariday Cabrera, Eloi Amagat i Chus Herrero. No hi era Toni Moral, fitxat dilluns, ni hi serà avui. El terrassenc encara ha de ser presentat i demà potser farà el seu primer entrenament a les ordres de Rubi. Amb Moral, el Girona omple mínimament la banda esquerra, on encara manca un efectiu. No sembla que hagi de ser imminent el següent fitxatge. El club treballa amb el nom de Jofre Mateu (Valladolid) però també ha començat a obrir la carpeta del migcentre defensiu.

Deia ahir Jose Martínez que sempre era "bonic i especial" jugar contra equips de Primera Divisió. Més ho serà encara per a Quintanas, Mas, Litus, Coris i Pons, els juvenils que estan fent la pretemporada amb el primer equip. Algun podria ser fins i tot titular avui tot i que el més probable és que Rubi faci sortir d'entrada els jugadors que menys minuts van tenir al camp de l'Escala. Així doncs Ion Vélez i Corominas podrien formar la parella atacant del Girona i Eloi Amagat ocuparia un lloc al pivot al costat de Marcos Tébar.