Tito Vilanova va ser clar, ahir, en la prèvia de la tornada de la Supercopa: per guanyar el títol caldrà marcar un gol, com a mínim, al Bernabéu. "Cada partit contra el Madrid, el passat poc importa. Mai hi ha un favorit clar i a vegades passa que el que ho és, sol perdre. Que haguem guanyat altres vegades al Bernabéu no vol dir que sigui més fàcil. Ells sortiran a pressionar a dalt i buscaran un gol ràpid. Per guanyar la Supercopa haurem de fer un gol allà, si no, no la guanyarem", va subratllar davant del curt avantatge (3-2) que porten de l'anada.

El tècnic també va parlar sobre l'estat de Carles Puyol, que arrossega una fractura de pòmul. "Avui ha fet una mica d'entrenament. Veurem abans del partit com es troba i decidirem amb els metges. Però si hi ha cap mínim risc, no hi serà. Li han fet una màscara per si, finalment, l'acaba necessitant", va asseverar Vilanova. També li van preguntar per Song. Segons ell "fa una setmana que és amb nosaltres. La seva posició és molt important i té uns mecanismes molt clars que ha d'aprendre. Una setmana és molt poc, tot i que la seva adaptació és ràpida, aprèn el que li diem. Veurem si té minuts al Bernabéu".

Vilanova va insistir que el mal inici de temporada dels blancs no vol dir res. "Això tot just acaba de començar i tothom sap que el Madrid farà molts punts a la lliga", va destacar. El tècnic gironí tampoc va admetre que una victòria blaugrana deixés tocat el gran rival i va insistir que esperava un Madrid buscant el gol des del primer minut. "Ells sortiran a fer gol, però nosaltres també", va insistir.

El futur de Fontàs i Affellay també es va tractar en la roda de premsa. Vilanova va confessar que si finalment no canvien d'aires abans de divendres "seran tractats com qualsevol altre, però jo els he dit que és la seva carrera i que aquí tindran dificultat per tenir minuts".

Mou vol un canvi d'actitud

Per la seva banda, el tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, va reconèixer que guanyar la Supercopa d'Espanya al Barcelona "no és important" per a ell, sinó que té d'altres "prioritats" com ho pot ser conèixer el perfil psicològic de la seva plantilla. És per això mateix que el portuguès assegurava ahir obertament que ha demanat als seus futbolistes que canviïn d'actitud aquesta nit en el duel contra l'equip blaugrana.

"Guanyar la Supercopa o superar el Barça no té importància per a mi. En aquest moment tinc altres prioritats, com ho són saber si l'actitud que hem tingut contra el Getafe ha sigut ocasional o si, per contra, és una situació que arriba com a conseqüència d'un determinat perfil psicològic que alguns jugadors han construït. Puc perdre la Supercopa, però per a mi, el fonamental és saber quins jugadors tinc", va analitzar el tècnic, qui va assegurar també que el central Pepe té moltes opcions de sortir en l'onze titular una vegada recuperat de la seva commoció.