L'Espanyol va derrotar el Celta a Cornellà-El Prat amb un gol de Sergio García en el minut 24 i va sortir dels llocs de descens després d'un duel, i sobretot una primera meitat, amb una intensitat inusitada davant un rival directe per la salvació, gairebé sense opcions davant l'allau local.

Ningú va sortir a especular a Cornellà-El Prat. Iago Aspas i Roberto Largo van donar els primers avisos a l'Espanyol al seu estadi, mentre que els locals van respondre amb passades a l'espai de Verdú i la mobilitat dels seus davanters. La defensa de Paco Herrera tenia problemes per frenar les diferents opcions d'atac del rival. Però totes les seves ocasions, com un remat de cap de Sergio García o un xut de Verdú des del punt de penal, les dues a passada de Stuani se n'anaven fora davant la desesperació de la seva afició. En tot cas, la iniciativa i la pressió eren de l'Espanyol i per insistència va arribar el premi per als catalans. Va ser en el minut 24. La recepta era la mateixa que abans: excel·lent pressió de Javi López en el lateral dret per frenar i robar una perillosa contra del danès Kron-Dehli, assistència molt mesurada de Stuani, amb màscara protectora per una fractura en el pòmul, a Sergio García, qui només va haver d'empènyer a la xarxa per posar l'1-0 al marcador.

L'Espanyol va fer un pas endarrere després de veure's per davant en el marcador. La prioritat era defensar i la intensitat en la recuperació va disminuir. El Celta, per la seva part, buscava l'empat però sense perdre l'ordre tàctic. L'equip gallec tenia dificultats per connectar amb Iago Aspas, la seva referència en atac i el seu futbolista més determinant. Just en els minuts previs al descans, els futbolistes del mexicà Javier Aguirre van accelerar i van poder sorprendre amb una volea molt elevada de Stuani, sol davant el porter. En la represa l'uruguaià va tenir una altra ocasió claríssima, encara que Varas va parar la seva rematada de cap. Llevat d'alguna badada defensiva, ningú corria riscos a darrere.

Amb el pas dels minuts l'equip de Paco Herrera es va anar creixent i examinava Kiko Casilla, encara que sense gaire perill, amb regularitat. El porter es va mostrar molt segur. Alertat per la possibilitat de perdre tres punts davant un rival directe, l'Espanyol va buscar el segon. I va estar molt a prop gràcies, de nou, a les combinacions a dalt i les ràpides recuperacions. En els minuts finals la insistència de l'Espanyol va deixar sense opcions el rival. Els blanc-i-blaus volien més que mai sortir del descens i ho van demostrar fins a l'últim segon del descompte. Al final, es van emportar el premi i segueixen la seva escalada cap a la permanència a costa del Celta. Un nou pas endavant de l'era Javier Aguirre.