El de Marcos Tébar no serà l'únic retorn destacat aquest diumenge a Valdebebas en el duel que enfrontarà el Girona al Reial Madrid Castella. El paraguaià, Javi Acuña, també es retrobarà amb el que va ser el seu equip durant dues temporades i que fins l'estiu passat era propietari dels seus drets. Acuña va fer fins i tot, tota la pretemporada amb el filial blanc mentre esperava trobar un destí. "No he de demostrar res a ningú, només a mi mateix i al meu equip", deia ahir el davanter que podria tenir diumenge l'oportunitat de sortir de titular després de sis jornades. La darrera vegada que va formar a l'equip inicial va ser al camp del Lugo, a mitjans de novembre. Això però no amoïna el punta, que només pensa a "ajudar" l'equip ja sigui amb gols, assistències i amb els minuts que siguin.

Acuña va passar a ser propietat del Girona a finals de l'estiu després que es desvinculés del Madrid amb el qual encara tenia un any de contracte. El paraguaià va arribar al planter blanc l'any 2008 amb 20 anys procedent del Cadis a canvi de 480.000 euros. Al filial hi va acutar dues temporades en les quals va disputar 28 partits i va fer 7 gols. A la segona campanya, va patir la seva primera lesió greu de genoll que el va tenir mig any fora de combat.

Un partit especial

Un cop recuperat, el Madrid el va cedir al Recreativo de Huelva (10-11) i la temporada passada (11-12) al Girona. Sense oportunitats al primer equip, el club li va comunicar l'estiu passat que no tampoc hi comptava per al filial i va tornar a Montilivi. "El club va decidir que ja era gran i que volia donar oportunitats als més joves. A l'estiu era complicat perquè el filial tenia molts jugadors amb el primer equip i amb les seleccions. Va ser un estiu mogut", recorda el paraguaià que, això sí, admet que el de diumenge serà un duel "especial i bonic" pel fet de jugar contra un equip que "va confiar en mi" en el seu moment.

Acuña considera que el matx pot tenir molts gols, semblant al del Miniestadi contra el Barça B. "No ens n'hem de refiar. El Castella és un molt bon equip, amb jugadors ràpids que poden fer-te un estrip en qualsevol moment. Ara bé, nosaltres tenim gent experta i si podem fer dos gols, crec que esn podem endur els tres punts", diu. En aquest sentit, Acuña destaca positivament per al Girona l'absència per sanció de Denis Txeritxev. "És el millor jugador del Castella amb diferència i la seva baixa és important", assenyala el paraguaià, que és un bon amic de l'extrem rus. "Vaig coincidir-hi quan ell pujava del juvenil i ha millorat moltíssim. Està en un gran moment de la seva carrera", diu sobre el fill de l'exdavanter de ?l'Sporting de Gijón Dimitri Txeritxev.