El Barça i el Màlaga, protagonistes del partit més destacat de l'última jornada de Lliga, en el qual els blaugranes es van imposar per 1-3, tornen a enfrontar-se aquesta nit en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei, amb les absències destacades de David Villa per lesió en els locals i de Jéremy Toulalan i Joaquín, per decisió tècnica, en els visitants. Serà un partit en el qual no valdrà el precedent de la Lliga, segons els seus protagonistes, i en el qual l'entrenador barcelonista, Tito Vilanova, ha de decidir amb quins efectius compta.

Pràcticament assegurada la Lliga, és possible que el Barça vulgui forçar més la màquina en altres competicions com ara la Copa. L'únic segur és que David Villa, lesionat durant el partit contra el Còrdova i baixa a La Rosaleda, no podrà jugar a causa d'unes molèsties al bíceps femoral. També és clara l'aposta de Pinto a la porteria. Habitual a la Copa, l'andalús jugarà de titular davant els malaguenys. En tot cas, el partit podria servir perquè alguns titulars descansin. En aquest sentit, Vilanova podria deixar de sortida a la banqueta Xavi Hernández, Alves i Pedro i donar entrada a Thiago, Adriano i Alexis. La idea podria ser mantenir l'estructura a la medul·lar, amb les permutes entre Iniesta i Cesc. Messi té un lloc fix a la davantera, i a la parella de centrals, Carles Puyol podria deixar Javier Mascherano a la banqueta. Una altra possibilitat és que Gerard Piqué descansés. A banda de Villa, és baixa segura el lloretenc Marc Muniesa que, tot i començar a fer ja entrenaments amb el grup aquesta setmana encara no està al cent per cent després de la greu lesió al genoll que es va fer a l'estiu.

Mentrestant, el Màlaga intentarà oblidar l'enfrontament amb el conjunt blaugrana de diumenge passat i buscarà un resultat que li permeti mantenir esperances de superar-lo en la tornada a terres andaluses.

Malgrat les absències de Toulalan i Joaquín, Manuel Pellegrini ha convocat divuit jugadors, pràcticament tots titulars, de manera que presentarà un equip de garanties al líder de la Lliga. Tot i així, el xilè podria fer rotacions, pensant també en el partit de dissabte, contra el Celta de Vigo, i futbolistes com Gámez, Saviola, Kameni, Iturra, Portillo, Seba Fernández i Buonanotte tenen possibilitats de jugar des del principi.