L'exciclista nord-americà Lance Amstrong va admetre durant una entrevista amb la periodista Oprah Winfrey que la seva actitud de guanyar-ho tot el va prendre després de saber que tenia càncer.

"L'actitud de guanyar-ho tot la vaig prendre primer davant el càncer i després la vaig transportar al ciclisme. I això és dolent, vaig voler perpetuar la història. Guanyar era important i encara m'agrada, però ara veig el triomf d'una altra manera. Dopar-se era part del treball, així és com jo ho veia".

Armstrong va reiterar en l'entrevista que desitjava guanyar tant sí com no i sense importar-li el preu que hauria de pagar.

"El desig de guanyar tant sí com no, el nivell a què va arribar és un problema. L'arrogància i el caràcter desafiant em van perdre", va reconèixer. "Hi ha persones en aquesta història que eren bones persones, no són monstres, no són malvats i no són dolents. Ferrari és un home intel·ligent, encara ho penso", va valorar Armstrong en referir-se el doctor italià Michele Ferrari, el seu gran col·laborador.

A la pregunta concreta de si diries que Ferrari va ser el líder i la ment mestra darrere del programa de dopatge?, Armstrong va respondre amb un "no" categòric.

"Podrien pensar que sóc un imbècil o un humanitari, jo diria que sóc les dues coses, però no puc parlar malament de Ferrari", va argumentar.

Sobre si se sentia malament per haver consumit substàncies prohibides o si estava fent una cosa dolenta amb el dopatge, Armstrong va respondre amb dos "no".

"Veig l'enuig de la gent, hi és, i aquesta gent que va creure en mi, no només va creure en mi sinó en el que jo era. Tenen tot el dret de sentir-se traïts i és la meva culpa. Passaré la resta de la meva vida tractant de disculpar-me perquè la gent torni a confiar en mi ", va afegir.