L'Espanyol va desmuntar el Mallorca a Cornellà en un partit èpic on es va posar per davant amb una falta de Simao (min.17), va veure com els visitants donaven la volta al marcador en cinc minuts (1-2), va empatar de penal i va signar el 3-2 a falta de sis per al final. Un partit de bogeria que serveix perqè l'Espanyol respiri i s'allunyi una mica més de la part baixa de la classificació. Per al Mallorca vaser un autèntic gerro d'aigua freda, ja que ja es veia amb els tres punts al descans gràcies a Giovani i Javi Márquez. La insistència blanc-i-blava, liderada per Longo a la represa, va tenir premi. L'italià va forçar un penal i més tard Baena va culminar el treball. Oxigen pur per als 'periquitos', que s'allunyen del descens.

La pressió blanc-i-blau era total a l'inici: recuperacions, transicions ràpides i canvis de posició per desconcertar a la saga visitant. Tot i així, amb prou feines hi va haver trets sobre Aouate. L'Espanyol era una allau. I, finalment, Simao es va disfressar de la seva millor versió i va sorprendre amb un lliure directe Aouate i tot Cornellà. El seu tret es va estavellar a l'interior del pal i va entrar. Imparable. Era el minut 17 i l'Espanyol veia recompensava la seva constància.

Els locals no van renunciar a una recepta que ja havia funcionat i van seguir molt presents a l'àrea rival. Però en el minut 36 Giovani va tenir més fortuna que en la seva primera ocasió. Després d'un error defensiu, clamorós, del seu compatriota Moreno, el davanter balear va travessar la pilota sol davant Casilla i va empatar el partit: un regal. L'Espanyol estava desconcertat i ho va acabar pagant car. Primer, va tornar a avisar Giovani amb un tir de taló i va obligar a lluir-se al porter blanc-i-blau. Després va venir la sorpresa. Márquez es va trobar una pilota perduda 10 metres de la frontal i va connectar un xut verinós que, sense gaire potència, va acabar convertint-se en l'1-2 en el 42. El badaloní, exjugador de l'Espanyol, no el va celebrar.

La represa va començar amb els d'Aguirre revolucionats a la recerca de la pilota i l'empat. Però va haver més ocasions, gairebé totes amb Verdú, Sergio García i Longo, en punta, com a protagonistes. L'italià posava l'urpa a l'àrea i el seu treball va tenir premi. L'àrbitre va assenyalar, en el m. 67, un penal de Nunes sobre l'exjugador de l'inter dque va ser convertit per Verdú. El seu xut, ras, fort i cap a l'esquerra. El partit estava trencat. A la tensió del marcador i les urgències dels dos equips s'afegia la duresa del joc i el descontentament general amb l'àrbitre que va expulsar Luna bans que Baena fes el 3-2 definitiu. En el temps afegit, Hemed va perdonar l'empat en fallar una ocasió claríssima davant Casilla.