El migcampista blaugrana Andrés Iniesta va assegurar ahir que Víctor Valdés, el representant del qual va anunciar que no renovarà el seu contracte després del 2014, seguirà sent "el seu porter fins a l'últim dia en què sigui aquí", de manera que ara mateix no es planteja una alternativa per a la porteria del Camp Nou. "Serà difícil substituir-lo, però per això hi ha el club i la secretaria tècnica. Ara no penso en alternatives o altres porters. El meu porter és Víctor i ho serà fins a l'últim dia en què sigui aquí. Segueix sent el nostre porter", va dir ahir Iniesta.

"El trobaré molt a faltar quan no hi sigui. Però cadascú és propietari de la seva vida si pot ser-ho, no hi ha res a retreure. Quan un jugador de la seva talla ha tingut aquest comportament i rendiment amb el club, només es pot seguir aplaudint-lo. No tinc cap dubte de la reacció del públic". Així, sobre com l'afició respondrà a la notícia, ?Iniesta va considerar que "la gent és intel·ligent i sap la importància de Víctor. No per prendre una decisió, la gent ha de canviar la valoració d'una persona. Seria molt injust. No seria lògic". "No parlem d'un futbolista qualsevol, sinó d'un que fa vint anys que és aquí i ho ha donat tot pel club, que es deixa la vida per aquest equip, per la seva gent, pels seus companys", va insistir. En aquest sentit, Iniesta va opinar que "aquesta situació de dir traïció, desagraïment o similars, m'agradaria que es convertís en un agraïment a un dels jugadors més importants que tindrà aquest club en la seva història. No s'entendrien els títols del Barça sense Víctor, és el millor porter del món".

Preguntat sobre si ell també té la inquietud de conèixer altres cultures i lligues, com va dir Valdés fa poc, el jugador manxec va afirmar que la seva "il·lusió és poder acabar aquí". "Porto moltíssim temps aquí i és la meva il·lusió. L'únic handicap que hi podria haver és el rendiment. El dia que jo no rendeixi o el club tingui aquesta sensació, evidentment no seré aquí. Però espero que succeeixi d'aquí uns quants anys", va dir fent broma.

Andrés Iniesta també va valorar el fitxatge de Pep Guardiola pel Bayern de Munic: "És un dels més grans d'Europa. Ja vaig dir que l'equip on anés sortiria molt beneficiat, és un gran entrenador que t'ensenya moltíssim. La notícia és bona per al Bayern i per al futbol en general".

Sobre el partit de tornada de Copa del Rei contra el Màlaga, després del 2-2 al Camp Nou, ?Iniesta va assegurar que els blaugranes no pensen "a quedar eliminats, encara que clar que pot passar". En aquesta partit, Jordi Roura tornarà a seure a la banqueta com a primer entrenador perquè Vilanova ha marxat, de nou, als Estats Units per seguir amb el tractament mèdic. ?"Juguem contra un bon equip, amb molt bons jugadors. Haurem de tenir els cinc sentits posats i fer un gran partit", va afegir Iniesta abans de l'entrenament d'ahir.