L´Espanyol que entrena Javier Aguirre serà l´equip convidat aquest estiu per disputar el tradicional Trofeu Costa Brava, que enguany arriba a la seva 37a edició. Així ho va comunicar ahir el Girona, donant a conèixer un dels rivals dels blanc-i-vermells en una pretemporada que, si bé ja té data d´inici, encara no ha desgranat quins seran tots i cadascun dels adversaris que es creuaran en el camí dels de Ricardo Rodríguez.

El partit entre gironins i periquitos tindrà lloc el proper dimecres 7 d´agost a partir de les 20.00 hores i serà una bona prova de foc per conèixer quin és l´estat d´una plantilla que es troba, ara mateix, en procés de construcció. Serà la reedició del mateix partit que un i altre equip van protagonitzar ara fa quatre estius, quan l´Espanyol va emportar-se el 33è Trofeu Costa Brava a Montilivi (1-2) en una nit en la qual Ferran Corominas i Raúl Tamudo, entre d´altres, van formar part del conjunt visitant.

El de l´Espanyol serà un dels diversos partits que el Girona té previst disputar al llarg d´una pretemporada que, a dia d´avui, només té definit un altre amistós. Es tracta del duel contra el Palamós, tot un clàssic d´aquestes dates que enguany tindrà lloc el 3 d´agost, un dissabte. I és que la idea de la direcció esportiva és emular la preparació dels anys anteriors, enfrontant-se a rivals de la demarcació, com poden ser l´Escala, Peralada o Olot.. De moment, però, el club no s´ha pronunciat al respecte, i només ha fet públic el partit contra l´Espanyol, ja que la data de Palamós la va comunicar el degà. Serà en els propers dies quan acabarà de completar el calendari. El que ja és una realitat és la data d´inici dels entrenaments, una de les incògnites que sobrevolava aquests passats dies per Montilivi. El club va preferir esperar lligar la contractació del nou entrenador per començar a desgranar la pretemporada. Un cop anunciat el fitxatge de Ricardo Rodríguez, el Girona va fer públic ahir que els jugadors de la primera plantilla retornaran a la feina el proper dilluns 15 de juliol, tres setmanes després de posar el punt i final a l´última temporada.