Tito Vilanova ha deixat de ser entrenador del Barcelona per seguir tractant-se del càncer que pateix des de fa un any i mig, segons ha confirmat el president del club català, Sandro Rosell, en una roda de premsa convocada d'urgència a la ciutat esportiva Joan Gamper.

"Comparec davant vostre per comunicar-vos una notícia que mai en la vida m'agradaria haver donat", ha declarat Rosell abans de llegir un comunicat -"per ser més precís", ha aclarit- sobre l'estat de salut de Vilanova.

"Després d'avaluar el resultat de les proves rutinàries de seguiment realitzades aquesta setmana a Tito Vilanova, s'ha presentat la possibilitat de fer un tractament per seguir controlant la seva malaltia que és incompatible amb ser el responsable del primer equip de futbol a partir d'ara", ha informat el màxim mandatari blaugrana.

Acompanyat del director esportiu, Andoni Zubizarreta, i abrigat per alguns membres de la junta directiva, els quinze jugadors de la primera plantilla que ja han tornat als entrenaments, la totalitat del cos tècnic i el representant de Vilanova, Josep Maria Orobitg, un Rosell afectat no ha admès preguntes després de la seva intervenció.

"La vida continua. És un cop duríssim per al Barça, però el Barcelona ha patit molts cops i sempre s'ha refet. Avui no serà l'excepció", ha apuntat el president de l'entitat blaugrana, qui ha informat que el club no anunciarà qui serà el substitut de Vilanova fins a la setmana que ve.

La notícia de la recaiguda de Vilanova, operat per primera vegada d'un tumor en la glàndula paròtide el novembre de 2011, ha obligat a suspendre no sol l'entrenament d'aquesta tarda, sinó també el primer amistós de la temporada, que el Barcelona havia de disputar demà a Polònia contra el Lechia Gdansk.

"Hem estat reunits amb tots els jugadors al vestidor i hem decidit no viatjar demà a Polònia. No hi ha ànims per fer-ho", ha conclòs Sandro Rosell.