Dos taps impressionants, gairebé consecutius, a una aclaparada Miriam Forasté, van ser una de les millors mostres de la superioritat del joc de Chardé Houston en el partit de diumenge a Fontajau contra el Gipuskoa UPV. L'aler pivot nord-americana de l'Spar Uni Girona va contribuir en la segona victòria gironina d'aquest inici de temporada, però, en l'àmbit individual, els seus números li van valer per guanyar la nominació de millor jugadora de la jornada a Lliga Femenina 1. Ja ho havia aconseguit fa dues setmanes, contra Canàries, també a Fontajau, en l'altra victòria que ha sumat l'equip d'Anna Caula, però és que el 44 de valoració d'aquest cop són el rècord de valoració d'una jugadora de l'Uni en aquests cinc anys a l'elit del bàsquest estatal. Ni Jacinta Monroe ni, sobretot, una parella de pivots com Angel Robinson i Gisela Vega que van acaparar nominacions de MVP fa dues temporades havien aconseguit arrribar-hi mai. "Aquest MVP significa molt per a mi. Normalment sóc una de les jugadores que em toca liderar l'equip, però aquest guardó ha arribat gràcies a l'ajuda de les meves companyes", explica Chardé Houston, que contra les basques va fer 28 punts, 10 rebots, 6 pilotes recuperades i 3 taps.

Una manera de comprovar la dimensió dels 44 de valoració de Houston que, paradoxalment, en alguns moments de partit va arribar a semblar força "desapareguda" en atac, és fer la comparació amb els registres màxims de la lliga. Fins ara, després de cinc jornades, la segona millor valoració individual són les d'Astou Ndour i Brittany Chambers, les dues del Canàries, que en les dues primeres jornades de lliga van firmar un 34 de valoració cadascuna. I, anant més enllà, en tota la lliga regular de l'any passat cap jugadora de LF-1 va valorar 44. L'actuació, en l'aspecte estadístic, més destacada de l'any va arribar de la mà de la veterana pivot finlandesa, Taru Tukkanen, que jugant amb el Zamora va arribar als 39 de valoració. I, per exemple, fa dues temporades, en una lliga on la pivot de l'Uni Angel Robinson, ara al Perfumerías Avenida, va ser la gran dominadora de les estadístiques només hi va haver una MVP per sobre del 44 de Chardé Houston. Va ser la xilena Ziomara Morrison, aquell any al Burgos, que es va enfilar fins als 45 en un partit contra l'Eivissa amb 29 punts i 15 rebots.

En canvi, a l'Uni, Angel Robinson va acabar sent la millor jugadora de la competició números en mà, però, en cap de les cinc jornades que va ser MVP va arribar als 40 de valoració tot i la seva voracitat capturant rebots sota les dues cistelles. En lliga regular, el seu millor partit va ser a Pamplona on va contribuir amb 19 punts i 19 rebots a la victòria de l'Uni (37 de valoració).

Al seu costat, menys dominant però també molt productiva contra equips amb pivots petites, l'argentina Gisela Vega també va donar cinc MVP a l'Uni. Vega va arribar als 40 de valoració la segona jornada de lliga contra el Cadí (29 punts, 10 faltes rebudes i poquíssimes errades en el tir a més de 6 rebots). La temporada passada, "J" Monroe, una altra jugadora finíssima en atac, va ser MVP en dues jornades de lliga i en la segona de les semifinals de Lliga però el seu màxim va ser el 38 de valoració contra el Cadí (21 punts i 14 rebots amb 10/12 en tirs de camp).