El francès Stéphane Peterhansel (Mini) es va convertir ahir en el nou líder del Dakar després d'adjudicar-se la segona etapa, entre Saint Louis i San Rafael, per davant de Carlos Sainz (SMG). Peterhansel va recórrer els 433 quilòmetres d'especial amb un avantatge de tan sols 46 segons respecte el madrileny, mentre que Giniel De Villiers (Toyota) va ser tercer.

Nani Roma (Mini) va arribar quart a més de 7 minuts de Peterhansel, uns segons abans que el Nàsser Al Attiyah. Amb aquests resultats, Peterhansel arriba al cim de la classificació, encara que Sainz li trepitja els talons a 28 segons i el Al Attiyah marxa tercer a poc més de quatre minuts. Roma és quart a 4:19 del líder. La tercera etapa, entre San Rafael i San Juan, tindrà aquest dimarts 301 quilòmetres cronometrats en els que els pilots circularan a més de 3.000 metres d'altitud en les muntanyes pròximes a l'Aconcagua, el pic més alt de l'hemisferi sud.

En motos Sam Sunderland (Honda) va guanyar l'etapa per davant de Chaleco López, segon a 39 segons. Joan Barreda (Honda) va ser tercer a dos minuts del seu company d'equip i manté el liderat en la classificació general. Marc Coma (KTM) i Cyril Despres (Yamaha) van acabar novè i desè, respectivament, a més de 8 minuts del guanyador. Barreda segueix líder amb un avantatge de 2:03 sobre Chaleco López, que escala posicions a la classificació.