L'Espanyol va patir el que no està escrit per seguir amb vida a la Copa. L'Alcorcón, que tenia un avantatge mínim de l'anada (1-0), ho va posar molt difícil als blanc-i-blaus, que van abonar-se a l'èpica amb dos gols en tres minuts al tram final del partit.

Ben poc va durar l'alegria de l'afició local, que se citava ahir a Cornellà-El Prat convençuda de capgirar l'eliminatòria. Óscar Plano, després d'una paret en la frontal entre Rubén Sanz i Serbi, va aconseguit l'1-0 als quatre minuts. De tota manera, l'Espanyol no va perdre la concentració i va signar una rapidíssima rèplica en el minut 10. Javi López va escapar-se de la pressió i va centrar a Córdoba, ben cobert a l'àrea. El colombià va assistir Simao, totalment sol, i el portuguès va superar Dani Giménez (1-1). La insistència va acabar afavorint de nou l'Espanyol. En el minut 22, l'àrbitre va assenyalar penal per als catalans per una falta clara d'Iribas a Simao. El porter va endevinar les intencions de Sergio García, però no va arribat a atrapar el seu llançament. Era el 2-1 a Cornellà i el pas a quarts estava a un gol de diferència.

L'Alcorcón no especulava: Casilla va lluir-se en el 27 per desviar un xut de Pacheco des de fora de l'àrea. Però a mesura que s'acostava el descans, la pressió local era més evident. L'atac al rival, tancat en el seu camp, era total, amb recuperacions, segones jugades i diverses ocasions. La més clara, un gol que l'assistent va anul·lar per un fora de joc, molt protestat, de Stuani, en el 34. O una rematada de Córdoba en el 45. A la represa, Aguirre, a través d'Alfredo Tena, va mantenir el plantejament.

L'ocasió més flagrant del monòleg periquito va ser una centradade Sergio García, després de regatejar a pràcticament tota la defensa visitant, cap a Jhon Córdoba. L'ariet estava en una bona posició, sense marca, però no va encertar amb el seu cop de cap. Tot i l'allau local, l'Alcorcón va colpejar amb molta força en el minut 80, quan Javito va culminar des de la frontal una passada en profunditat de Prendes. El seu xut creuat va ser imparable per a Casilla.

El 2-2 obligava l'Espanyol a marcar dos gols més per passar. Pràcticament impossible i una part de l'afició així ho va entendre, de manera que va començar a enfilar cap a casa. Llavors, Víctor Álvarez va convidar els que es resistien a marxar a somiar. Va marcar en el 84 després de guanyar-li l'esquena a la defensa de l'Alcorcón. Aquest cop Dani Giménez, molt inspirat, no va poder fer res. I faltava la cirereta del pastís: l'espectacular diana de Pizzi en el 86. El portuguès, des del vèrtex de l'àrea, va dirigir una fuetada que, després de tocar el pal, va estampar la pilota a la xarxa.