La Junta General d'Accionistes del Racing de Santander va aprovar ahir la destitució del consell d'administració que presidia Àngel Lavín i la designació d'un de nou, que estarà encapçalat per l'exjugador Juan Antonio "Tuto" Sañudo. A més es va aprovar l'exercici d'acció social de responsabilitat contra el consell sortint.

Totes dues propostes van ser plantejades a l'inici de la junta pel l'administrador de WGA Sports Holding, Osnur Arslan, que ostenta la majoria accionarial del club, i es van aprovar per unanimitat. La junta es va celebrar als baixos d'El Sardinero l'endemà que els jugadors complíssim amb la seva amenaça de no jugar la tornada de la Copa contra la Reial Societat si Lavín no dimitia. El dirigent no ho va fer, però ahir els accionistes van fulminar-lo a ell i a la resta del Consell d'Administració. Lavín havia anul·lat la junta però el jutjat d'instrucció número 2 va acceptar ahir al matí la petició que la convocatòria seguís endavant.

3.006 euros de sanció

El jutge únic de competició de la Copa del Rei, Francisco Rubio, va decretar ahir la incompareixença del Ràcing en el partit de tornada contra la Reial Societat i va donar per perduda l'eliminatòria. A més, aplicant el codi disciplinari, va castigar els càntabres sense poder jugar la propera edició de Copa i a una multa de 3.006 euros.